Informatie voor de watersporter

Ronden Kaap Hoorn leidt in Volvo Ocean Race tot één groot slagveld

Alicante – Het ronden van Kaap Hoorn behoort voor zeiler en boot tot de zwaarste beproevingen. Een waarheid als een koe, blijkt ook weer in de Volvo Ocean Race. Van de zes boten zijn er nog twee – Groupama en Puma Ocean Racing – die zonder schade aan de boot nog zo’n beetje meedoen.

De bemanning op deze boten heeft echter wel ‘schade’ opgelopen. Phil Harmer (Groupama) is gewond aan z’n schouder en zal in etappeplaats Itajaí moeten afstappen. Op Puma heeft Casey Smith zijn rug geblesseerd en Thomas Johanson zeilt met een ontwrichte schouder.

Telefónica op ruim 250 mijl achter de koplopers kan niet meer echt meekomen, omdat de bemanning bang is dat de boot uitelkaar spat, indien men voor de hoogste snelheid zou gaan. Het probleem is dat de boeg van de boot bezweken lijkt door de klappen die deze heeft gemaakt. Twee van de bemanningsleden brengen zowat al hun tijd in het vooronder door om noodreparaties te maken.

Abu Dhabi Ocean Racing volgt na eerst teruggekeerd te zijn naar Auckland op 1200 mijl.

Sanya heeft besloten naar Nieuw-Zeeland terug te keren wegens averij, en een punt te zetten achter deze etappe. De boot slaat ook de volgende etappe maar over en wordt naar Miami getransporteerd. Camper is ook vanwege averij op weg naar Chili, maar hoopt wel weer terug te kunnen komen in de race.

Op dit moment ligt Groupama dertig mijl voor op Puma en is Kaap Hoorn nog zo’n 1500 mijl verwijderd van de twee koplopers  (Sailworld, Volvo Ocean Race met dashboard)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht