Informatie voor de watersporter

Rondje Texel zaterdag 25 juni om één uur van start

Texel – De Zwitserleven Ronde om Texel is in 34 jaar tijd uitgegroeid tot ‘s werelds grootste catamaranevenement. Jaarlijks strijden circa 600 catamarans op de wateren rondom Texel om de eer met als doel zo snel mogelijk om het eiland Texel te varen.

Afgelopen jaren is de Zwitserleven Ronde om Texel uitgegroeid tot een groots publieksvenement. Met circa 15000 mensen op het strand en nog eens duizenden bij de Vuurtoren en in Oudeschild, is de Zwitserleven Ronde om Texel een fantastich evenement. Voor het publiek is het schitterend om te zien hoe de boten gereed gemaakt worden en via de vaak heftige branding het water op gaan. En dan de massale start waarbij circa 600 catamarans tegelijk van start gaan. De startlijn ligt vlak voor de kust en wordt gemarkeerd door twee grote startschepen en een helicopter met rooksignalen in de lucht. Vlak voor de start is de spanning op het strand voelbaar.

De start staat gepland op zaterdag 25 juni 0m 13.00 uur en de race is live te volgen en ook met beelden  (Ronde om Texel)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht