RotorSwing stabilisatoren werken nu ook tijdens ankeren en op snelle planerende motorjachten

PERSBERICHT
rotorswingBeek – RotorSwing presenteert twee noviteiten tijdens boot’17 Düsseldorf en nodigt u uit voor een workshop over stabilisatoren
RotorSwing, de Nederlandse uitvinder en producent van de succesvolle RS-Magnus stabilisatoren, zal tijdens de boot’17 bootshow te Düsseldorf hun nieuwste oplossingen tonen voor het stabiliseren van stilliggende motorjachten en van snel varende motorjachten. Tevens biedt men professionals en jachteigenaren de mogelijkheid om deel te nemen aan een workshop over stabilisatoren.
Jachteigenaren willen ook stilliggend geen last van golven
De RS-Magnus en RS-Wing zijn vanaf 2017 optioneel leverbaar met de ZeroSpeed functie. Uit marktonderzoek is gebleken dat jachteigenaren en hun gasten ook voor anker op een zo stabiel mogelijk jacht willen verblijven. De optionele ZeroSpeed functie op de RS-Magnus en RS-Wing zorgt ervoor dat door het elimineren van de rolbewegingen door golven, niet alleen onder weg, maar ook tijdens het stilliggen de glazen op tafel blijven staan.
Stabiel voor anker met RS-Magnus-ZeroSpeed
De RS-Magnus-Zerospeed wordt als boot’17 noviteit getoond op stand nummer 10G79 in hal 10. De bezoekers kunnen deze stabilisator herkennen aan de langere knie waaraan de rotor draait. De uiteindelijke reikwijdte is hiermee vergroot, waardoor de effectiviteit zelfs nog hoger is dan dat van de standaard RS-Magnus.
RS-Wing voor snelle motorjachten
Tot voor kort heeft RotorSwing zich gericht op de zogenaamde water verplaatsende motorjachten. Internationale jachtwerven en hun cliënten vroegen echter naar een vergelijkbare oplossing voor het optimaliseren van de stabiliteit van snel varende motorjachten. RotorSwing heeft nu hét antwoord voor glijders en halfglijders ontwikkeld; de RS-Wing. Een intrekbare high aspect ratio vleugel welke de bewegingen van het motorjacht over alle drie de assen dempt. Praktisch geen rollen, veel minder stampen en een veel betere koersvastheid in zeegang zijn de vaareigenschap verbeteringen die de RS-Wing belooft. Ook de RS-Wing zult u voor het eerst in Düsseldorf kunnen bezichtigen en bespreken.
Workshop stabilisatoren voor jachteigenaren
RotorSwing maakt graag tijd voor u vrij om u tijdens de boot’17 goed te woord te kunnen staan. Hiertoe nodigt RotorSwing vertegenwoordigers van jachtwerven en booteigenaren uit, om zich in te schrijven voor een van de actieve stabilisatie workshops. In een kwartier wordt u volledig geïnformeerd over de voors en tegens van de verschillende typen stabilisatoren en kunt u van gedachte wisselen welk stabilisatie systeem voor uw motorjacht en uw omstandigheden de beste keuze zal zijn. Tijdens de METSTRADE in November zijn deze workshops een overweldigend succes gebleken en nu stelt RotorSwing u ook in de gelegenheid om in alle rust de technische achtergronden van stabiliteitssystemen te bespreken.
Meer informatie www.rotorswing.com

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X