Informatie voor de watersporter
Rotterdam Boatshow

Rotterdam Boatshow valt in smaak

Het geschetste sprookje van de eerste editie van de Rotterdam Boatshow is helemaal uitgekomen. De Jachthaven de Rotterdamse Admiraliteit in Kralingen, gelegen in het iets minder exclusief klinkende Boerengat, was voor het paasweekend omgetoverd tot een uiterst chique beurslokatie. We kunnen vaststellen dat het de de bezoekers aan niets ontbrak op dit luxe evenement gericht op het hogere segment van de watersport. “Na Cannes en Düsseldorf kon Rotterdam als één van de grootste havensteden van de wereld niet achterblijven. Deze luxe boatshow past hier helemaal”, aldus initiatiefnemer Aad Timmerman.


Koningin

Natuurlijk waren er de prestigieuze jachten, tenders en sloepen. Ook presenteerden de toeleveranciers van internationale scheepswerven zich van hun beste kant. Maar onder de 24 exposanten waren op de steigers ook andere luxe producten zoals exclusieve sportwagens te bewonderen. Koningin van de beurs was de 27 meter lange Sunseeker 90 Ocean Triple Eight, goed voor een topsnelheid van 26 knopen. Het schip met een waarde van 9,5 miljoen euro trok veel bekijks. 


Deals

Wie even genoeg had van alle bling-bling kon zich laven aan de exquise hapjes en bruisende drankjes van de exclusieve cateraar Vanderloo op de Kooren Terminal. Aan de bar was het niet alleen oude jongens krentenbrood, tegen de verwachting van de exposanten zijn er daadwerkelijk contracten getekend voor nieuwe opdrachten. Alle exposanten hebben aangegeven om in 2023 weer van de partij te zijn. En het lijkt erop dat de 3.000 tevreden beurs bezoekers dat ook weer zullen doen.

Dit bericht is geschreven door Klaas Wiersma, onafhankelijk watersport journalist voor Nauticlink. Wil je reageren op dit bericht? Laat hieronder een reactie achter of stuur Klaas Wiersma een e-mail via nieuwsdienst@nauticlink.com of contact hem via linkedin

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht