Route voor pleziervaart binnendoor richting Oostzee na dit seizoen drie jaar lang gestremd

Duitsland – De sluis bij Otterndorf aan de Elbe wordt dit jaar gesloopt en herbouwd. Volgens de Niedersäschisches Landesbetrieb voor Wasserwirtschaft, Küsten- und Naturschutz (NLWKN) is de sluis dit seizoen nog in werking, maar later dit jaar niet meer. Dit houdt in dat de toegang tot de Elbe-Weser-scheepvaartroute drie jaar wordt geblokkeerd en er een alternatieve route moet worden gevaren.

Het kanaal tussen de wateren Elbe en Weser is bijna zestig kilometer lang. Deze route is een beschermd en korter alternatief voor zeil- en motorboten. Op deze wijze kan de route buitenom langs Cuxhaven via de Noordzee worden omzeild en hoeft er niet via de Duitse Bocht te worden gevaren. Dit gebied op de Noordzee staat bij veel zeilers bekend als een lastig vaarwater. (Zeilen)

2 Berichten

 • Tjalle van der Wal

  3 jaren geleden / 1 augustus 2019 om 12:40 uur

  Hallo

  We waren van plan begin tweede helft 2020 eindelijk richting de Oostzee te gaan. Maar nu heb ik gelezen dat de sluis in Otterndorf gestremt blijkt te zijn. Mij is niet exact duidelijk hoe lang deze stremming er zal zijn. Kan iemand vertellen hoe het
  precies zit.
  Bij voorbaat dank.

  Met vriendelijke groet
  Tjalle van der Wal
  Christien van Benthem.

 • Adriaan de Zwart

  3 jaren geleden / 4 januari 2020 om 16:53 uur

  Op de site van “Niedersäschisches Landesbetrieb voor Wasserwirtschaft, Küsten- und Naturschutz (NLWKN)” kan je lezen wat de stand van zaken is. In maart hopen ze de derde bouwfase (van zeven) gereed te hebben. Ga er maar vanuit dat je er in 2020 niet langs kan. Jammer, want nu ben je aangewezen op de route door de Duitse Bocht.
  Mvgr. Adriaan

Berichtensectie gesloten.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X