Informatie voor de watersporter

RS21 zeilabonnementen

Aquavitesse en RS Sailing Nederland slaan de handen ineen. Zeil vanaf eind april met vrienden, collega’s of relaties in de spectaculaire RS21. De vloot, gelegen in de jachthaven van Bruinisse, bestaat uit vier boten die met een abonnement kunnen worden gehuurd, daarnaast zijn de boten ook beschikbaar voor diverse evenementen.

De afgelopen tijd zien we steeds meer trends en ontwikkelingen in de watersport. Samen varen, samen delen, samen huren en varen zonder zorgen wordt steeds populairder. De watersporter heeft andere behoeften rondom zijn of haar vrijetijdsbesteding: niet meer elk weekend naar de boot hoeven, het maximale uit een zeiltocht halen als er wel wordt gevaren, maar niet bezig hoeven zijn met onderhoud en andere randzaken. Kortom, wel de lusten maar niet de lasten.

Het samenstellen van crews, omvaren van de boot van en naar evenementen wordt steeds moeilijker. Twee redenen voor het teruglopen van de inschrijvingen tijdens wedstrijden met als gevolg minder deelnemers of zelfs geannuleerde evenementen.

Vanuit deze trends slaan Aquavitesse en RS Sailing Nederland en nieuwe weg in, namelijk die van de sporttas. RS Sailing Nederland levert sportieve én duurzame RS21’s en Aquavitesse zorgt niet alleen voor onderhoud maar ook voor het gemak voor de zeilers. Zij hoeven alleen het zeil te hijsen en kunnen vervolgens genieten van een heerlijke zeildag.

De RS21

De RS21 is een spectaculaire kielboot en uitermate geschikt voor een sportieve dag op het water, wedstrijden (eenheidsklasse) of als teambuilding activiteit.

Aan boord is er voldoende ruimte voor 4 tot 5 zeiler, terwijl er door de slimme lay-out ook dubble-handed gezeild kan worden. Zo kan de grootschoot worden bediend aan twee kanten. Dit maakt de boot uitermate geschikt voor uitdagende wedstrijden, trainingen of een dagje op het water met het hele gezin.

De romp van de RS21 is gemaakt van glasvezel, polyester en het kernmateriaal bestaat uit gerecyclede petflessen. In- en uitvaren kan op de elektrische motor die tijdens het zeilen in de romp verdwijnt.

De duurzame en gebruiksvriendelijke, maar uitdagende boot is uitgerust met grootzeil, rolfok en gennaker. De vier RS21’s staan op een wegtrailer en worden in het water gelegd door de crew van Aquavitesse. Doordat de RS21 op een wegtrailer vervoerd kan worden, wordt deelnemen aan wedstrijden makkelijker.

In de loop der jaren is de RS21 klasse uitgegroeid tot een grote internationale klasse. 40 deelnemers uit 13 landen deden afgelopen najaar (2022), in Kroatië, mee aan het eerste officiële wereldkampioenschap. Zo waren onder meer Nederland, België en Duitsland vertegenwoordigd.

Naast de grotere vloten in Engeland is klasse ook populair in andere Europese landen zoals Ierland, Italië en Polen. De RS21 wordt in deze landen dan ook op diverse plaatsen gebruikt voor het league zeilen. Komend jaar staat het wereldkampioenschap gepland op het mooie Sardinië in Italië. Abonnementhouders kunnen deelnemen aan dit mooie evenement.

De abonnementen

Er zijn twee mogelijkheden: een persoonlijk abonnement en een bedrijfszeilabonnement.

Beide abonnementen geven recht op acht zeildagen welke naar eigen invulling ingepland kunnen worden op basis van beschikbaarheid. Daarnaast kan er last minute extra gezeild worden, hiervoor worden geen extra kosten in rekening gebracht. Schippers van abonnementhouders worden uitgenodigd voor een compleet verzorgde wedstrijddag.

Zakelijke abonnementhouders kunnen (op aanvraag) gebruik maken van een vergaderlocatie aan het water bij Aquavitesse. Kom ’s ochtends samen om te vergaderen en sluit af met een zeiltocht over het mooie Grevelingenmeer of vul de middag in met een onderlinge wedstrijd.

Bij aanvang van het abonnement krijgen alle schippers een training in de RS21. Krijg tips en tricks van ervaren instructeurs tijdens deze trainingsdag en leer de boot goed kennen. Hierdoor kan er tijdens de zeildagen nog meer plezier en snelheid uit de boot worden gehaald.

Hoe werkt het?

Reserveer online of neem contact op met Aquavitesse om te reserveren. Bij aankomst op de zeildag zal de boot klaarliggen aan de steiger. Wat resteert is de zeilen hijsen en wegvaren. Bij terugkomt leg je de boot opgeruimd aan de steiger en het team van Aquavitesse haalt vervolgens de boot weer uit het water. Omdat alle schippers bekend zijn is het niet nodig om voor sluitingstijd weer terug te zijn. Na het werk genieten van een mooie zomeravond op het water is dus geen enkel probleem. Wij zorgen ervoor dat de boot klaarligt en jij zorgt ervoor dat hij na de zeilsessie weer aan de steiger ligt.

De vloot bestaat nu al uit vier boten, er is dus ruime beschikbaarheid voor abonnementhouders om zeildagen in te plannen. Aquavitesse ambieert een snelle uitbreiding van de vloot zodat er meer mensen gebruik kunnen maken van de boten en de wedstrijden nog uitdagender zullen zijn.

Het is mogelijk om meerdere schippers aan te melden op één abonnement. Deze schippers dienen de training te volgen. Hierdoor kun je op één abonnement met twee of meer boten zeilen. Uiteraard mogen de abonnementhouders de zeildag ook inzetten tijdens (externe) evenementen.

Wil je met meer boten tegelijk varen, maar beschik je niet over voldoende schippers? Bij Aquavitesse is het mogelijk om extra schipper in te huren. Hierdoor kun je met meerdere vrienden, collega’s en/of relaties tegelijkertijd een sportieve (wedstrijd) zeildag organiseren.

Voor meer informatie: RS-sailing.nl

Foto: RS sailing

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht