Informatie voor de watersporter

Rubberboot met drie personen uren lang vast op Waddenzee

Den Helder – Om ongeveer 19.30 uur werd het Kustwachtcentrum Den Helder gebeld dat een rubberboot vanmorgen om 11.00 uit Den Oever was vertrokken met drie personen aan boord, waaronder een kind van 10 jaar. Volgens de beller zat het vaartuig ergens op de Waddenzee aan de grond.

Door het Kustwachtcentrum zijn direct de reddingboten van Den Oever, Oudeschild en Harlingen van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij ingezet. Men wist contact te krijgen met het vaartuig. Het bleek dat deze al sedert 14.00 uur vanmiddag vast zat en op hoog water had gewacht. Men was er echter niet in geslaagd los te komen, waarop een familielid werd gebeld, die op zijn beurt de Kustwacht had gewaarschuwd.

Men was niet in staat een positie op te geven, maar de opvarenden meenden de lichten van Kornwerderzand te zien. Om 20.15 uur meldde de reddingboot van Harlingen het bootje te hebben gevonden. Ze hebben de opvarenden aan boord genomen en het bootje naar Kornwerderzand gebracht. (Kustwacht, de Stentor, nieuws.nl )

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht