Ruim 200 gasten op Boot Düsseldorf borrel aangeboden door Kuiper Verzekeringen en HISWA Vereniging

PERSBERICHT
Düsseldorf (D), Amsterdam – Ruim 200 mensen bezochten gisteren de netwerkborrel die Kuiper Verzekeringen (HISWA Partner in Business) en HISWA Vereniging op de watersportbeurs Boot Düsseldorf organiseerden. Driekwart daarvan was exposant op de beurs. De schijnwerpers tijdens dit evenement stonden op de Nederlandse watersport en jachtbouw die internationaal goede naam en faam genieten.
Geert Dijks van HISWA Vereniging opende de bijeenkomst en lanceerde het themajaar Ondernemen zonder grenzen. “Al onze exportactiviteiten zijn er dit jaar op gericht om de bij HISWA aangesloten watersportbedrijven betere mogelijkheden te bieden om Nederland als watersportland op de – internationale – kaart te zetten. Internationaal ondernemen wordt de toekomst. Export wordt nog belangrijker voor de jachtbouw, toeleveranciers en recreatiebedrijven.” Bijna 80 – 85% van de Nederlandse jachten in het middensegment wordt geëxporteerd, bij de superjachtbouw is het zelfs 99%. Ook voor jachthavens, jachtverhuurders en charterbedrijven zijn buitenlandse klanten van groot belang.
Jacco Kuiper van Kuiper Verzekeringen onderstreept het belang dat de sector hierover in discussie gaat: “Het was een fantastisch en nuttig evenement. De grote opkomst zorgde ervoor dat iedereen volop kennis en ervaringen kon uitwisselen. Volgend jaar organiseren we deze netwerkbijeenkomst zeker weer!”
Veel troeven
Nederland heeft veel troeven in handen om het buitenland te verleiden. Nederland is het watersportland bij uitstek: er is ruim 5.000 kilometer aan recreatievaarwegen. Geen land ter wereld biedt zo veel verschillende mogelijkheden om te genieten van het water. Op meren, rivieren, kanalen, groot binnenwater en op zee. Er is een grote en unieke dichtheid aan watersportfaciliteiten en watersportbedrijven zoals jachthavens. Daarnaast wordt de Nederlandse jachtbouw internationaal geroemd om zijn vakmanschap en betrouwbaarheid. In Nederland is een lange traditie van jachten bouwen. ‘Custom built’ is daarbij het sleutelbegrip.
Binnen HISWA Vereniging gaan vooral HISWA Holland Yachting Group (jachtbouw > 24 meter) en HISWA Holland Orange Yachting Group (jachtbouw < 24 meter) zich bezighouden met de grootse plannen voor exportbevordering en exportpromotie. Daarbij gaat HISWA zich in 2017 sterk maken bij bij de overheid voor meer exportondersteunende subsidiemaatregelen. Geld voor marktverkenningen en buitenlandse missies staat hoog op de wensenlijst.
Achtergrond
Op Boot Düsseldorf staan ruim 150 Nederlandse exposanten; zij vormen na de Duitsers de grootste groep deelnemers aan de beurs. De meeste exposanten zijn lid zijn van HISWA Vereniging. De beurs duurt nog tot en met 29 januari 2017. Kuiper en HISWA organiseerden de borrel met partners als het Consulaat-Generaal van het Koninkrijk der Nederlanden, Fairwise, Motorboot Magazine, HISWA te water en HISWA Amsterdam Boat Show.
Meer informatie www.hiswa.nl en www.kuiperverzekeringen.nl