Informatie voor de watersporter

Ruim 3.800 kooplustige bootliefhebbers bezochten HISWA gebruikte boten beurs in Lelystad

PERSBERICHT
Amsterdam/Driebergen – Duizenden watersporters bezochten het afgelopen weekend de HISWA Gebruikte Boten Beurs om zich te oriënteren op een nieuwe boot. Een flink aantal van hen heeft zijn of haar droomboot gevonden. In totaal waren 175 boten te bezichtigen in de Bataviahaven te Lelystad waar de beurs dit jaar voor de 2e keer werd georganiseerd. Exposanten toonden zich zeer tevreden, net als de organisatoren HISWA Multimedia, Amsterdam RAI en Botentekoop.nl. In totaal bezochten 3.838 mensen de 2e editie van de HISWA Gebruikte Boten Beurs.
Voor iedere watersportliefhebber een ruime keuze
Mede dankzij het schitterende weer waren bezoekers en exposanten goed gestemd. Het grote aanbod van voornamelijk jong gebruikte boten bood voor iedere watersportliefhebber een ruime keuze. Zeilboten van 8 tot en met 14 meter en motorboten van 6 tot en met 26 meter maakten de HISWA Gebruikte Boten Beurs voor de bezoeker een goed moment om zich te oriënteren en direct boten te kunnen vergelijken.
Positieve geluiden van exposanten
Van exposanten kwamen voornamelijk positieve geluiden. Zo liet Bouke Thijsseling van Schepenkring Lelystad doorschemeren dat hij zowel het publiek als aanbod van goed niveau vond. “Vooral de zondag was voor ons een prima dag. Komende tijd hebben we flink wat afspraken staan.” PB Watersport liet weten drie sloepen verkocht te hebben en ook De Valk makelaars kon een aantal van de 28 meegebrachte schepen overhandigen aan een nieuwe eigenaar. Dries Plevier van Plevier watersport toonde zich ook “positief verrast”.
In totaal passeerden 3.838 bootliefhebbers de toegangspoort van de beurs. Dit jaar gold voor de beurs een kleine toegangsprijs, twee euro inclusief een kopje koffie. Dit heeft geleid tot minder bezoekers dan vorig jaar, maar kwam de kwaliteit van het bezoek ten goede.
Buitenlands bezoek
Een Amerikaans echtpaar uit Seattle kocht spontaan op de beurs een Van Kessel motorjacht dat aangeboden werd door P. Valk Yachts uit Franeker. De Amerikanen waren de dag voor de beurs op bezoek geweest bij Jachtmakelaardij “Het Wakend Oog” in Woudsend. Daar ze in Woudsend niet het jacht van hun wensen konden vinden, attendeerde de makelaar hen op de Gebruikte Botenbeurs in Lelystad en gaf hen twee uitnodigingen mee.
Samenwerking
De HISWA Gebruikte Boten Beurs is een initiatief van drie grote spelers in watersportland: HISWA Multimedia, Amsterdam RAI en Botentekoop.nl, specialisten op het gebied van beursorganisatie en het aanbieden van boten. Doelstelling van de beurs is het stimuleren van verkoop van inruilschepen en gebruikte boten bij klanten van HISWA Multimedia, Amsterdam RAI en Botentekoop.nl. In 2012 wordt weer een HISWA Gebruikte Boten Beurs georganiseerd. De exacte data hiervan zullen op een later tijdstip bekendgemaakt worden.
Meer informatie www.botenbeurs.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht