Ruim 40 jachten en twee bijzondere skûtsjes deze week op weg naar Boot Holland 2015

PERSBERICHT
Leeuwarden – donderdag 29 januari start de opbouw van de 25e editie van Boot Holland, de grootste overdekte botenbeurs van Nederland. Op deze speciale jubileum editie worden maar liefst 35 motorjachten – in lengte variërend van 10 – 15 meter gepresenteerd. Al deze schepen dienen voor zondag 1 februari op hun plek te liggen. Klapstuk is het transport van twee skûtsjes van 20 meter die op vrijdag 30 januari aangeleverd worden.
De komende dagen is het spitsuur bij het WTC Expo Leeuwarden waar 40 transporten met schepen binnen komen. Transporteurs draaien overuren om alle schepen aan de hand van een strakke logistieke planning op tijd aangeleverd te krijgen. De opbouw van Boot Holland is dan ook een heel proces. Deze week dienen alle grote schepen binnen te zijn waarna vanaf maandag 3 februari de sloepen en andere open boten volgen. Daarna is het vanaf woensdag de beurt aan alle stands met toebehoren en accessoires. Op vrijdag 6 februari om 13.00uur opent Boot Holland na 1½ week intensieve opbouw haar deuren.
Op vrijdag 30 januari aanstaande zullen twee spectaculaire transporten plaatsvinden. Dan staan er namelijk transporten gepland van twee skûtsjes van 20 meter als ook een Lemsteraak van 13 meter. Walinga Transporten uit Sneek zal om 12.00uur het SKS skûtsje It Doarp Huzum laden in Grou bij jachtwerf Grouwstervlet en tegelijkertijd het IFKS skûtsje de Sinnekening bij Multiship in Harlingen. Naar verwachting komen beide skûtsjes rond 13.30uur aan bij het WTC Expo waarna de schepen ieder door twee grote kranen van kraanbedrijf BKF op hun plek worden gekraand. Later op de middag volgt de Lemsteraak als ook twee zeiljachten. De beide skûtsjes worden in het kader van het 25-jarig jubileum van Boot Holland gepresenteerd op de beurs.
Boot Holland wordt gehouden van vrijdag 6 tot en met woensdag 11 februari in het WTC Expo Leeuwarden aan de Heliconweg 52 in Leeuwarden. Telefoon 058 294 1500
Meer informatie www.boot-holland.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X