Informatie voor de watersporter

Russische eigenaar Heesen tóch op sanctielijst

derlandse superjachtenbouwer Heesen Yachts komt met een statement, nadat de Russische eigenaar Vagit Alekperov tóch op de sanctielijst is terechtgekomen. Heesen schrijft over hun ‘UBO’: ‘Heesen Yachts has today been informed that its Ultimate Beneficial Owner has been listed on the sanctions list of the United Kingdom following a recent update.’

Alekperov nam in 2014 het Brabantse Heesen Yachts over van Frans Heesen (nummer 325 van de Quote 500). Begin maart hing Quote nog aan de lijn met woordvoerder Sara Gioanola, die het onwaarschijnlijk achtte dat Alekperov’s betrokkenheid ook gevolgen zou hebben voor de scheepsbouwer in Oss. Ze benadrukte dat de jachtbouwer een Nederlandse vennootschap is, die onafhankelijk opereert en uiteraard netjes de Nederlandse wetten volgt.

Toch komt Heesen nu met een statement. Vagit Alekperov – die niet alleen aandeelhouder is van Heesen, maar ook enthousiast afnemer van de superjachten zelf – staat namelijk op een Britse sanctielijst, maar niet op een Europese sanctielijst.

Lees het gehele artikel op: Quotenet.nl

Foto: Heesen Yachts

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht