123 stickers

Ruzie tussen reddingsmaatschappijen Noordgat en de KNRM is ook na ministeriële bemiddelingspoging onoplosbaar

Den Haag, IJmuiden, Terschelling – Een al jaren slepende ruzie tussen reddingsmaatschappijen Noordgat en de KNRM is onoplosbaar. De minister legt het hoofd in de schoot.

In opdracht van de Tweede Kamer is voor de tweede maal een bemiddelaar ingezet om beide partijen op één lijn te krijgen. Ook deze poging, die een jaar duurde, is nu mislukt. ,,Dat betreur ik’’, meldt minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat).

Valse concurrentie
Noordgat van West-Terschelling trekt sinds 2014 ten strijde tegen de KNRM. De laatste helpt gestrande watersporters gratis op weg. Noordgat vindt dat er sprake is van valse concurrentie. De KNRM is bedoeld voor noodgevallen en zou particuliere bergers op deze manier het brood uit de mond stelen. ,,Mijn hele business gaat naar de kloten’’, moppert Simon Smit.

Smit heeft een bedrijfje met twee vaste mensen en vijftien vrijwillige opstappers. Mogelijk beproeft hij na de zomer zijn geluk in Brussel. Hij hoopt dat de Europese Commissie een halt kan toeroepen aan de ,,oneerlijke concurrentie’’ op het Nederlandse water. ,,We proberen het op een nette manier uit te knokken’’, zegt Smit. ,,Wij zijn Terschellingers. Wij hebben een lange adem.’’ (Leeuwarder Courant, www.knrm.nl, www.noordgat.nl)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X