Informatie voor de watersporter

Sail de Ruyter 2013 opgeluisterd met meer dan honderd muziekoptredens en concerten van shanty tot klassiek

PERSBERICHT
sailderuyter_muziekVlissingen – Bij een maritiem evenement hoort natuurlijk muziek. Op de kaden en in de Vlissingse binnenstad zijn tijdens Sail de Ruyter 2013 tal van orkesten en (shanty)koren actief, in de St Jacobskerk, op podia of andere (verrassende) plaatsen. Inmiddels zijn er meer dan honderd optredens gepland.
De historische Sint Jacobskerk in het centrum is het decor van een aantal bijzondere concerten. Naast het openingsconcert door de Marinierskapel op donderdagavond 22 augustus zijn dit:
Scheldeloodsenkoor en Srétenje
Vrijdag 23 augustus zullen het Scheldeloodsenkoor en het Zeeuws Byzantyns Koor Srétenje een uniek optreden verzorgen in de Sint Jacobskerk. Naast het eigen repertoire zullen beide koren ook gezamenlijk optreden
Marjon van Iwaarden
Zaterdag 24 augustus is het podium in de Sint Jacobskerk voor Marjon van Iwaarden (voormalig zangeres van 2Unlimited) die samen met diverse ensembles zal optreden. Na een betrekkelijk creatieve pauze vond Marjon het tijd voor vernieuwing en zij laat u horen en zien wat ze door de jaren heen met haar ervaring, groei en ontwikkeling allemaal heeft gedaan. Zij brengt een non-stop-programma waarin haar veelzijdigheid goed tot haar recht komt. Ook het Nederlands repertoire van Marjon van Iwaarden komt aan bod. Marjon wordt begeleid door het Harmonieorkest van de Koninklijke Harmonie Ons Genoegen o.l.v. Ward de Ketelaere en het strijkersensemble Con Legno o.l.v. Pim Overduin. Beide orkesten hebben op verschillende podia en qua veelzijdigheid hun sporen verdiend en zij hebben ook een zelfstandig èn gezamenlijk aandeel in het concert. Beide dirigenten vormen met een aantal muzikanten een uniek begeleidingscombo voor Marjon.
Beide concerten vinden plaats in de Sint Jacobskerk, aanvang 20.00 uur. Kaartverkoop vanaf 1 augustus via de SaildeRuyter.nl-site en bij het Vlissingse kantoor van de VVV en aan de zaal vanaf 19.30 uur. Bezoekers van de concerten kunnen aansluitend terecht in de Dokhaven waar een lichtshow zal plaatsvinden.
Vele locaties
Op de kaden en in de Vlissingse binnenstad spelen tijdens Sail de Ruyter 2013 vier dagen lang tal van orkesten en shantykoren. In het centrum organiseren de Vlissingse Ondernemers Centrale en het Arsenaaltheater muzikale optredens en straat-entertainment en realiseren daarmee een levendige binnenstad. De optredens zijn gepland op he Arsenaalplein, De Ruijterplein en in de binnenstad (oude Markt etc). Verder zullen tijdens het evenement dagelijks dixielandorkesten en straatartiesten door de stad en over het evenemententerrein zwerven.
Meer informatie www.sailderuyter.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht