Sail Den Helder en Windseeker leren jongeren zelf geld in te zamelen voor een trainee-reis op een tall ship

PERSBERICHT
windseekerDen Helder – Sail Den Helder biedt Nederlandse jongeren tussen 15 – 25 jaar deze zomer de kans om als trainee mee te varen op een traditioneel Tall Ship. Speciaal voor deze Young Dutch Crew heeft de organisatie met drie schepen een reis uitgestippeld van Den Helder naar Halmstad in Zweden. Vertrek is op 25 juni, aankomst op 2 juli. Een bus brengt de jongeren weer terug naar Nederland.
De organisatie van het grootste nautische evenement van de kop van Noord-Holland slaat hiervoor de handen ineen met Windseeker, sinds jaren een van de grootste promotors van zeezeilen voor jongeren.
Monique Touw, oud schipper van de clipper Stad Amsterdam en directeur van Windseeker: “Zeilen op een twee- of driemaster is meer dan een leuke reis. Het werken aan boord, de mensen die je leert kennen, de uitdagingen die je aangaat, het is fantastisch, het verandert je leven. Je ontwikkelt je razendsnel. Het is een onvergetelijke ervaring die voor iedereen bereikbaar moet zijn.”
Een onvergetelijke ervaring
Voor veel jongeren is het een droom. Het avontuur op zee, nieuwe landen bezoeken en zelf leren hoe je een groot zeilschip vaart. Alleen, er staan wel kosten tegenover. In dit geval € 900. Geld dat veel jongeren niet 1, 2, 3 op de plank hebben liggen. Daar heeft Sail Den Helder samen met Windseeker iets op gevonden.
Gratis Fondswerftraining
Om jongeren te betrekken bij de nautische geschiedenis van Nederland, en ze de kans te bieden mee te varen als trainee, heeft Windseeker samen met Sail Training Association Nederland een gratis fondswerftraining opgezet. In deze training worden de jongeren gecoacht in hoe ze sponsoren kunnen werven voor hun reis, bijvoorbeeld via acties op social media, en zo het geld bij elkaar kunnen brengen.
De selectiedag voor de gratis training staat gepland op zaterdag 28 januari in Den Helder. Op die dag kijkt men samen met de deelnemers naar de motivatie en haalbaarheid. Voor degenen die deze selectieronde doorlopen, volgt een uitgebreide gratis training op zaterdag 11 februari, ook in Den Helder.
Tijdens Sail Den Helder zijn drie schepen beschikbaar voor de Young Dutch Crew. Dat zijn de Gallant, de Morgenster en de Christian Radich. De schepen vertrekken gezamenlijk tijdens de Sail Parade vanuit Den Helder en worden uitgezwaaid op 25 juni 2017.
Meer informatie www.saildenhelder.nl en www.windseeker.org