Sailing Holland en Team Brunel herdopen VO65-boot als Childhood1

PERSBRICHT
Enkhuizen – Na 2 edities in de Volvo Ocean Race en ruim 100.000 mijl onder de naam Team Brunel gevaren te hebben is het tijd voor verandering. De gele race machine heeft een nieuwe look en een nieuwe naam. Vanaf nu vaart zij onder de naam: Childhood1. De boot is vernoemd naar de gelijknamige wereldwijde stichting Childhood, die zich inzet voor de rechten van kinderen. De stichting is opgericht door koningin Silvia van Sweden. Meer informatie is te vinden op www.childhood.org.

Foto: Sailing Holland

De samenwerking tussen Childhood en Sailing Holland wordt mogelijk gemaakt door externe donateurs die de gedachte van de Childhood foundation ondersteunen. Zij geven hun support om de naam ‘Childhood’ aan een groter publiek te presenteren. Externe donateurs, in grote of kleine vorm, kunnen zich verbinden aan dit fantastische initiatief. Zo zal ook Brunel betrokken blijven bij de campagne. Op 15 oktober zal de boot vertrekken uit Scheveningen voor een Caribische regatta tour.
Caribische Regatta Tour, winter 2019-20:
● Delivery: Scheveningen – Lissabon (15 oktober 2019)
● Delivery: Lissabon – Lanzarote (november 2019)
● RORC Transatlantic Race Lanzarote – Grenada
● Heineken Regatta St Maarten
● RORC Caribbean 600
● Les Voiles de St Barths
● Antigua Race Week
● Transatlantic (Mei 2020)
● Juni: relatievaren vanuit Scheveningen
● AF Offshore
Als eigenaar van de boot blijft Sailing Holland zich inzetten voor jong offshore talent en is het doel om deel te nemen aan The Ocean Race 2021-22. Of dit onder de naam Childhood 1 is nog niet bekend. In ieder geval zal Sailing Holland er naar streven om zoveel mogelijk Nederlandse partijen (partners, crew) betrokken te maken bij de campagne. Bouwe Bekking, schipper van Team Brunel in de Volvo Ocean Race 2014-15 en 2017-18, is nauw betrokken en zal regelmatig aan boord komen tijdens de wedstrijden.
www.sailingholland.net en www.childhood.org