Informatie voor de watersporter

Sailing Holland start leerproject voor lagere scholen met Team Brunel in Volvo Ocean Race

sailingholland_scholenEnkhuizen – Leerlingen van groep 6 tot en met groep 8 krijgen vanaf deze herfst de kans om de Volvo Ocean Race te volgen door middel van een actueel lespakket, het internet, social media en tv.
Via het Sailing Holland Schoolproject kunnen deelnemende scholen vanaf begin oktober de achtkoppige bemanning van het Nederlandse zeiljacht Brunel volgen tijdens hun zeilavontuur rond de wereld. Op basis van negen actuele lesbrieven, die aansluiten bij de etappeplaatsen, onderzoeken de scholieren vraagstukken op het gebied van milieu, biologie, cultuur, geschiedenis, geografie en meteorologie. Het zorgvuldig samengestelde lesmateriaal biedt de mogelijkheid om vakoverstijgend te werken.
Het Sailing Holland Schoolproject wordt gevolgd door diverse landelijke media, waaronder het Jeugdjournaal. Leerlingen kunnen de actuele ontwikkelingen aan boord volgen via een website en natuurlijk laat de bemanning van zich horen op Twitter, Facebook en Instagram. Tijdens de race en de tussenstops is het ook mogelijk om contact te leggen met de bemanning en hen van alles te vragen over hun belevenissen.
Het lesmateriaal bestaat uit een lesbrief voor de kinderen, een handleiding, achtergrondinformatie en verwijzingen naar websites en beeldmateriaal. Verder ontvangt iedere deelnemende klas een overzichtskaart van de wereld. De leerlingen houden hierop bij iedere etappe, de posities van de boten bij. Bovendien krijgt iedere leerling een mooie bouwplaat om zijn of haar eigen wedstrijdjacht in 3D in elkaar te knutselen.
Al het materiaal wordt gratis ter beschikking gesteld door Sailing Holland. Deelnemende scholen betalen alleen een bijdrage aan de verpakkings- en verzendkosten. Geinteresseerde scholen kunnen contact opnemen met Sailing Holland Schoolproject, Edwin Visser (edwin@teamsailingholland.com)
Meer informatie www.teamsailingholland.com en www.teambrunel.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht