Informatie voor de watersporter

Samenwerking Bal Watersport en CCA Yachtcleaners in nieuwe 2400m2 winterstalling in Bruinisse

PERSBERICHT
Bruinisse – Sinds enkele maanden werken Bal Watersport en CCA Yachtcleaners nauw samen. Deze Zeeuwse ondernemingen uit Bruinisse zijn daarmee in staat de klant een totaalaanbod te bieden waarmee alle zorgen voor de boot uitbesteed kunnen worden.
Voor veel booteigenaren is het einde van het seizoen meestal een periode dat er veel te doen valt om het kostbare bezit het volgende jaar weer volop te kunnen gebruiken. Dat is niet voor iedereen weggelegd. Vaak moet er hard gewerkt worden om een boot in financiële zin te kunnen onderhouden met tijdsgebrek tot gevolg. Ook kan een gebrek aan kennis en vaardigheid ertoe leiden dat het eindresultaat onvoldoende is. Bal Watersport en CCA Yachtcleaners spelen hier met hun eigen specialisme adequaat op in.
Bal Watersport is al jaren een bekend adres wanneer men in de omgeving van het Grevelingenmeer de boot veilig en eventueel overdekt en verwarmd wil stallen voor de winter. Nu zit er aan iedere boot die het water uitgaat wel iets van werk, al is het maar het afspuiten van het onderwaterschip. Aan winterstalling zitten onderhoudswerkzaamheden daarmee al snel onlosmakelijk verbonden. Hiermee is Bal Watersport uitgegroeid tot een maritieme dienstverlener waar je met een gerust gevoel schilder-, timmer- en renovatiewerkzaamheden aan kunt toevertrouwen. Bal Watersport is tevens application center van Marine Deck2000. Een comfortabel, duurzaam en natuurlijk ogend alternatief voor het steeds schaarser wordende teak. Het aanbrengen van dit materiaal is redelijk eenvoudig, de juiste maatvoering daarentegen is echt iets om aan een vakman over te laten. Ook is Bal Watersport dealer voor Zeeland van Selva rubberboten en motoren.
CCA Yachtcleaners
Gespecialiseerd in het cosmetische is CCA in de afgelopen 16 jaar uitgegroeid tot een onderneming die vaal, vet of vies weet om te toveren in een showroomconditie voor ieder type zeil – of motorjacht. Daarnaast is CCA sinds 2002 Gel Shield Center waarmee osmose van polyester schepen met de Hot Vac Hull Cure methode te lijf wordt gegaan. Deze methode staat goed bekend en geeft binnen een redelijk tijdsbestek een uitstekend resultaat. Bij osmose zijn vooral de voorbereidende werkzaamheden het lastigst. De gelcoat moet eraf en daarna moet het opengeslepen laminaat drogen tot de vochtmeter een acceptabele waarde aangeeft. Door onder vacuüm het laminaat te verwarmen wordt vocht veel sneller uit het polyester getrokken en kan de hele behandeling gedurende de winter worden afgerond.
Een directe aanleiding voor de twee bedrijven om te gaan samenwerken is de opening van een nieuwe loods van maar liefst 2400m2. Deze is ingericht voor winterstalling van boten die maar beter beveiligd en verwarmd de donkere dagen van het jaar in gaan.
In deze loods vindt ook de gecombineerde dienstverlening plaats. Stalling, schilder, timmer en renovatiewerk plus cosmetisch onderhoud en osmosereparatie of –preventie.
Johan Bal van Bal Watersport en Arjen Hoek van CCA Yachtcleaners nodigen ieder schip deze winter van harte uit in dit nieuwe uitgebreide waterportservicecentrum aan de Industrie en Visserijweg in Bruinisse.
Meer informatie www.balwatersport.nl  en www.ccayachtcleaners.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht