windverwachting

Samenwerking Naviclass en Aventura Plus leidt tot eerste Benelux RYA vaarschool voor theorie en praktijk

PERSBERICHT
adventura_naviclassAntwerpen, Nieuwpoort – Naviclass en Aventura Plus kondigen een strategische samenwerking aan op de markt van de vaaropleidingen in de Benelux. Beide partijen gaan zich concentreren op hun kerncompetenties en doelgroepen.
In het kader van deze samenwerking gaat Naviclass zich volledig toeleggen op de professionele opleidingen binnen het kader van STCW (Standards of Training, Certification and Watchkeeping for Seafarers). De Basic Safety training en de opleidingsmodules voor de commerciële yachting vormen voor Naviclass de belangrijkste pijlers.
Aventura Plus integreert de RYA (Royal Yachting Association) gecertificeerde vaaropleidingen van Naviclass binnen haar bestaande RYA vaaropleidingen. Aventura Plus zet de praktijkopleidingen van Naviclass Oosterschelde in de Roompot Marina aan de Oosterschelde verder. De instructeurs van Naviclass en Aventura Plus zullen hierbij als team samenwerken. Aventura Plus wordt hiermede de eerste overkoepelende RYA vaarschool voor theorie en praktijk in de Benelux. Met een aanbod vanaf RYA Competent Crew tot RYA Yachtmaster.
Daarnaast worden beide partijen commercieel agent van elkaars activiteiten zodat alle opleidingen op een gemeenschappelijk platform kunnen georganiseerd worden.
Deze samenwerking gaat in met onmiddellijke ingang.
De RYA praktijkopleidingen in de Roompot Marina aan de Oosterschelde gaan van start na de Paasvakantie. Daarnaast zal de nieuwe organisatie het aantal theorie opleidingen in Nederland fors uitbreiden. Aventura Plus gaat Naviclass Oosterschelde omdopen tot Aventura Plus Nederland.
Het nieuwe instituut start met de RYA praktijkopleidingen zeilen aan boord van de ‘Zilt’, een Salona 37. Daarnaast beschikken we ook over de’Microbe’ een full option Sun Odyssey 44i voor de langere tochten.
Op korte termijn zal ook worden voorzien in de vaaropleidingen voor motorjachten. Een nieuwe website specifiek rond de vaaropleidingen is in de maak.
De samenwerking tussen Aventura en Naviclass is een mooie aanvulling op de exclusieve Benelux samenwerking met onze partner Canary Sail op de Canarische Eilanden.
Zo kan de organisatie vanaf nu het hele jaar door theorie en praktijkopleidingen geven volgens het RYA systeem. Zowel praktijk op de Noordzee en het Kanaal als in het winters warme en zonnige La Gomera en Tenerife. Van Competent Crew tot Yachtmaster Offshore.
De Nederlandse zeiler Oscar Sijtsma wordt RYA chief instructor van Aventura Plus Nederland.
Meer informatie aventuraplus.com en www.naviclass.be

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X