Informatie voor de watersporter

Samenwerking tussen Yanmar en VETUS om gezamenlijk de positie op de internationale nautische markt te versterken

PERSBERICHT
Almere – Met trots kondigt Yanmar het toetreden aan van VETUS tot de Yanmar Groep met ingang van 1 januari 2013. VETUS is toonaangevend op de internationale markt als het gaat om het ‘in-house’ ontwikkelen van complete bootsystemen. Met het toetreden van VETUS tot de groep, beschikt Yanmar over een serieuze partner om haar positie in de nautische markt verder te versterken.
Geert Jan Mantel, CEO van Yanmar Europe: “Wij verwachten dat deze toetreding zeer waardevol zal zijn voor beide bedrijven. Samen zijn wij in staat om onze positie op de nautische markt verder te versterken en daar waar nodig elkaar aan te vullen. In de huidige economische situatie zien wij het toetreden van VETUS tot de groep als een van de beste strategische manieren om tot groei te komen”
Marcel Borsboom, CEO van VETUS, voegt toe: “VETUS is er trots op deel uit te gaan maken van de Yanmar Groep. Samen vormen wij een sterke alliantie hetgeen vele voordelen voor onze klanten in de nautische industrie en daarbuiten met zich mee zal brengen. Met beide winstgevende bedrijven treden wij de toekomst met vertrouwen tegemoet.”
Tussen Yanmar en VETUS bestaat reeds een grote synergie; beide bedrijven komen uit dezelfde industrie en delen de filosofie van het echt luisteren naar hun klanten. Beiden hebben in de afgelopen tientallen jaren een uitgebreid service- en verkoopnetwerk opgebouwd, en hebben vestigingen en verkooppunten op vele locaties wereldwijd. Tot slot: VETUS en Yanmar combineren meer dan 150 jaar kennis en ervaring. Yanmar vierde in 2012 haar 100-jarig bestaan en VETUS zal in 2014 haar 50-jarig bestaan vieren.
Over VETUS
VETUS is al bijna 50 jaar één van ´s werelds toonaangevende bedrijven als het gaat om innovatieve producten voor de pleziervaart en de kleine beroepsvaart. Vandaag de dag worden VETUS producten in meer dan 100 landen verkocht. Hoewel Yanmar VETUS integraal zal overnemen zal VETUS haar merknaam en bestaande productlijnen, met inbegrip van motoren, zelfstandig blijven voeren en verder ontwikkelen. Maxwell (anker-oplossingen) en Marex (ramen naar maat) zijn onderdeel van de VETUS groep. Met het toevoegen van de unieke productlijn van Maxwell zal de positie van Yanmar op de superjacht-, zeil- en powerboat markt verder versterkt worden.
Over Yanmar
Yanmar heeft een wereldwijd personeelsbestand van meer dan 15.000 werknemers en een verkoopnetwerk in meer dan 130 landen. Yanmar ontwerpt en produceert dieselmotoren en accessoires voor een breed scala aan toepassingen in de pleziervaart en de beroepsvaart, voor industrieel gebruik, landbouw, de bouw en WKK-energiesystemen. Het bedrijf is een pionier op het gebied van schone motorentechnologie en duurzame energiesystemen. Yanmar heeft in Europa ongeveer 600 werknemers en heeft een jaarlijkse omzet van circa 800 miljoen Euro.
Meer informatie  www.yanmar.eu en www.vetus.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht