windverwachting

Samenwerking watersportverenigingen van Akkrum en Grou met zeilschool Pean voorbeeld voor andere zeilverenigingen

PERSBERICHT
Akkrum-Nes – De watersportverenigingen van Akkrum en Grou gaan in 2013 weer samenwerken met zeilschool Pean. De vernieuwde vorm van de jeugdopleiding is AWS Eendracht en KWV Frisia goed bevallen. In 2012 waren alle plaatsen bezet en moesten de verenigingen aan sommige kinderen helaas “nee” verkopen. De gestage teruggang in de aantallen jeugdzeilers was hiermee gekeerd.
De jeugd terug op het water is een actueel onderwerp in Friesland. “Van de 60 kids die hier twee mooie weekenden hebben gaat een groot deel verder met zeilen. Ze praten erover op het schoolplein en steken de anderen aan. Dat zijn watersporters van de toekomst.” Aldus Meijer van zeilschool Pean.
De samenwerking tussen zeilscholen en verenigingen komt ook op andere locaties van de grond. Meijer: “Wat je nodig hebt is een gedreven vereniging en een zeilschool met een duurzame watersportvisie. Een zeilschool die op financiële winst uit is gaat niet helpen. Bij een kleinschalige pappa-mamma zeilschool is die kans veel groter.”
In het verleden werkten de beide verenigingen ook al samen met zeilschool Pean. Sinds vorig jaar zijn de losse dagen in het vroege voorjaar en najaar verruild voor twee weekenden in juni. Na het zeilen worden er gezamenlijk gegeten en is er een avondspel. De jeugd blijft van zaterdag op zondag slapen. Zo ontstaan er betere randvoorwaarden voor een leuke, leerzame en veilige jeugdopleiding.
Meer informatie www.pean.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X