Santpoortse scholiere (15) zeilt oceaan over met School at Sea

Santpoort – Vwo-leerling Sietske Couperus (15) uit Santpoort-Noord vaart binnenkort de oceaan over. Net als zeilmeisje Laura Dekker. Toch is het verhaal van Sietske totaal anders. ,,Ik ga mee met 34 andere leerlingen, vijf docenten en een ervaren bemanning.’’

De leerling van het Ichthus Lyceum uit Driehuis blijft een half jaar weg met organisator School At Sea, die dit project voor het eerst voor Nederlandse scholieren houdt. Zondag 23 oktober is de inscheping in Amsterdam. Op donderdag 27 oktober vertrekt het schip uit IJmuiden.

Sietske zeilt naar verre oorden als Panama, Bermuda en De Azoren. Onderweg krijgen de leerlingen de ene dag les, de andere dag leren ze op het zeilschip te functioneren. ,,Ik word er zelfstandiger van, leer beter samenwerken en ontwikkel mijn verantwoordelijkheidsgevoel’’, motiveert Sietske haar keuze officieel. (Haarlems Dagblad, School At Sea)

1 Bericht

  • miepje

    11 jaren geleden / 14 oktober 2011 om 21:48 uur

    kijk…dit is wel een normale manier van doen. Prima plan Sietske.Hier leer je meer van dan van in je eentje wachten tot het weer goed weer is en papa weer wat geld langs brengt zoals laura.

Berichtensectie gesloten.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X