Informatie voor de watersporter

‘Save the Ocean’ campagne Portugese Mirpuri Foundation sponsor zesde boot Volvo Ocean Race met schipper Dee Caffari

Amsterdam, Lissabon – Vandaag is de zesde deelnemer aan de Volvo Ocean Race van 2017-2018 bekend gemaakt. De missie van de ‘Turn the Tide on Plastic’-boot is om aandacht te geven aan de plasticvervuiling van de oceanen. De Britse zeilster Dee Caffari wordt de schipper van een super jonge bemanning die voor de helft uit vrouwen zal bestaan.


Mirpuri Foundation “Eleventh hour wake up call” – Save the Ocean Program

De Turn the Tide on Plastic-boot wordt gesponsord door de Portugese Mirpuri foundation en de Ocean Family foundation. Beide organisaties hebben als doel de wereld tot een betere plek voor de volgende generaties te maken.

De deelname van Mirpuri komt niet helemaal als een verrassing. Nauticlink schreef afgelopen februari al over de ambities van de stichting en de transatlantische oversteek met de ‘Mirpuri Foundation’ (vroegere VOR boot ‘Green Dragon’) door onder meer de Belgische beroepszeiler Bram Van der Biest (33) en de Nederlandse trimmer Gerwin Jansen uit Amsterdam.

Afgelopen maart nog wilde de stichting pas in 2020 aan de Volvo Ocean Race meedoen. Dit is nu mogelijk vanwege het beperkt aantal deelnemers aan de race die in oktober moet beginnen, een editie vervroegd. (De Telegraaf, www.mirpurifoundation.org, februari 2017 – Nauticlink, nieuwsbrief maart 2017 – Nauticlink)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht