Informatie voor de watersporter

SAW organiseert in 2013 nieuwe cursus Rijn Sport Patent voor de recreatievaart deel 1 en 2

PERSBERICHT
Malden – Bij voldoende belangstelling houdt de Stichting voor Actieve Watersportbeoefenaars (S.A.W.) in 2013 weer een cursus Rijn Sport Patent deel 1 voor het riviergedeelte tussen Spijk en Ober-Lahnstein. Ook staat er een cursus deel 2 voor het riviergedeelte tussen Koblenz en Mainz op de agenda. De lessen worden gegeven tijdens vaartochten met het Rijn cruiseschip ‘De Fluvius’. De cursisten werken in twee groepen: de ene krijgt theorie de ander doet praktijkervaring op. Dat deze aanpak werkt bewijst het slagingspercentage van nagenoeg 100 procent.
Het Rijn Sport Patent is voor het bevaren van de Rijn in Duitsland verplicht voor jachten van 15 tot 25 meter. Hier geldt een speciaal examen voor, dat per riviergedeelte wordt afgegeven. Dit rivierdeel moet vóór het examen vier keer zijn bevaren in zowel de op- als de afvaart. De cursus bevat dan ook vier verplichte vaartochten, met onderweg praktijk- en theorielessen van in de Rijnvaart gespecialiseerde docenten. De vaartochten worden gemaakt met een luxe passagierschip. Behalve plaatselijke bekendheid komen inzicht en vaargedrag tijdens de cursus uitgebreid aan bod. Volgens de S.A.W. kunnen de vaartochten daarom ook interessant zijn voor eigenaren van schepen van minder dan 15 meter. Bovendien is het mogelijk om één of meer reizen als passagier/ toehoorder mee te varen.
Cursus: Rijn Sport Patent Deel 1 Traject Nijmegen – Oberlahnstein v.v.
De vier verplichte vaartochten voor Rijn Sport Patent deel 1 vertrekken vanuit Nijmegen en duren steeds van vrijdag tot en met zondag. Inschepen kan al op donderdagavond. De vaartochten staan gepland voor de weekenden van 15 februari, 1 maart, 8 maart en 22 maart 2013.
Cursus: Rijn Sport Patent Deel 2 Traject Koblenz – Oberlahnstein.
De vier verplichte reizen voor deel 2 worden in één week gevaren, namelijk van 21 januari tot en met 27 januari 2013
Deze cursus wordt maar eens per 3 of 4 jaar georganiseerd. Vertrek vanuit Nijmegen.
Als u belangstelling heeft om aan een der bovenstaande opleidingen deel te nemen is het zaak snel te reageren:  024 – 3581836 / 0622 525 998.
Meer informatie www.vaarschoolsaw.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht