Informatie voor de watersporter

SB20 eenheidsklasse houdt eigen Sailing Tour of Holland met verschillende disciplines

PERSBERICHT
Na een succesvolle pilot in oktober 2015, gaat de S A I L I N G Tour of Holland (SToH) in 2016 door. Van 12 tot en met 16 oktober wordt er gestreden om de titel, beste allround zeilteam. Tijdens de SToH worden match, fleet en coastal racen in een klassement samengebracht , een unieke combinatie in één zeilwedstrijd. De inschrijving voor de Tour is nu geopend, schrijf je dus in en laat zien dat jij de zoektocht naar het ultieme zeilteam aankan.
De SToH vaart van Den Helder naar Muiden en zigzagt over het IJsselmeer. Iedere dag is een andere plaats het middelpunt van de race. Zo meren de zeilers onderweg aan in Hindeloopen, Lemmer en Enkhuizen. De zeilers zitten praktisch van zonsopgang tot zonsondergang op het water, maar in de havenplaatsen wordt nog gezellig samen gegeten om de dag af te sluiten.
Met super intensieve match, fleet en coastal races moet het beste allround zeilteam van Nederland kenbaar worden gemaakt. De races worden gevaren in de SB20, een sportieve eenheidsklasse waar iedere zeiler goed mee uit de voeten kan. De organisatie wil met dit nieuwe evenement ook een jongere generatie zeilers aantrekken. De boot leent zich er uitstekend voor en het past helemaal in de visie van de organisatoren; spectaculair zeilen, maar 100% eenheidsklasse in zowel boot als zeilen. Iedereen vaart met dezelfde middelen, het zeilteam maakt het verschil. In samenwerking met de SB20 klasse organisatie wordt er gekeken naar mogelijkheden om boten te charteren. Zo kan echt iedereen mee doen.
Tijdens de SToH wordt gestreden om de rode, witte en blauwe trui, hiermee worden de wedstrijden ook voor het publiek een stuk interessanter. Op het water is zo makkelijk te zien wie het klassement leidt. Het matchracen wordt gedaan in Enkhuizen in een ware zeilarena waarbij het publiek letterlijk om het wedstijdwater kan staan om de wedstrijden te volgen. Het zeilen nog dichter bij het publiek brengen is praktisch onmogelijk. Hier heeft het publiek zelf ook de kans om mee te varen op de SB20 en is er ruimte voor een gezellige steigerborrel. De coastal races zijn lastiger te volgen vanaf de kant, daarom wordt het complete evenement ook vastgelegd aan de hand van video, foto, interview en geschreven content. Naast de professionele media moeten de teams ook eigen onboard reporter materiaal opnemen, geen scripts maar gewoon real time beelden. Zo hoeft niemand iets te missen van het evenement.
De route
De S A I L I N G Tour of Holland wordt gevaren van 12 t/m 16 oktober 2016. De route ziet er als volgt uit:
Fleet race Den Helder op 12 oktober;
Coastal van Den Helder naar Hindeloopen;
Fleet race Hindeloopen op 13 oktober;
Coastal van Hindeloopen naar Lemmer;
Fleet Race Lemmer op 14 oktober;
Coastal van Lemmer naar Enkhuizen;
Match racen Enkhuizen op 15 oktober;
Steigerborrel vanaf 16.00 uur en rond 18.00 uur meevaren voor publiek op SB20;
Coastal van Enkhuizen naar Muiden;
Finish S A I L I N G Tour of Holland in Muiden op 16 oktober.
Meer informatie en inschrijving via www.sailingtourofholland.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht