Informatie voor de watersporter

SCA kiest voor team met solo- en oceaanervaring en laat Annemieke Bes vallen voor Volvo Ocean Race

Lanzarote – Annemieke Bes heeft zich niet weten te selecteren voor de vrouwenboot van Team SCA dat zal deelnemen aan de Volvo Ocean Race. De zeilster trainde sinds vorig jaar mee met SCA vanaf de trainingsbasis op Lanzarote.

SCA heeft zojuist bekend gemaakt dat Dee Caffari (GBR), Sara Hastreiter (USA) en Elodie-Jane Mettraux (SUI) tot de vaste crew van de vrouwenboot zullen gaan behoren. De drie zeilsters maken het team, naast de al eerder geselecteerde zeilster, waaronder Carolijn Brouwer compleet. Een woordvoerster laat weten dat Annemieke Bes als kandidaat teamlid helaas is afgevallen.

De winnares van olympisch zilver tijdens de Spelen in 2012 zal tot 1 april bij het team betrokken blijven. Tot dan loopt haar tijdelijk contract.

Bes is onder andere verslagen door zwaargewicht Cafari, eerder deelneemster aan de Vendée Globe, de Global Challenge, en de Barcelona World Race. Cafari is ook de enige vrouw ter wereld die in twee richtingen solo rond de wereld is gezeild (oost-west en west oost), en de enige vrouw die drie maal solo rond is geweest. (Zeilen, Nauticlink, Team SCA, Volvo Ocean Race)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht