Informatie voor de watersporter

Schade in America’s Cup, stand Emirates Team New Zealand en Luna Rossa is na twee races 1-1

San Francisco – Zaterdag heeft in de America’s Cup Team New Zealand de eerste race tegen Luna Rossa gewonnen. Dat ging tot de vierde boei tamelijk gemakkelijk, daar Luna Rossa al bij de start zwaardproblemen kreeg, dit wist op te lossen, maar niet voor langer dan de eerste boei. Toen moesten de Italianen zich terugtrekken.

De Nieuw-Zeelanders gingen vervolgens alleen rond, maar maakten vlak bij de vierde boei zo’n nose dive, dat de boot in mum van tijd vertraagde van 40 naar 8 knopen. Resultaat was dat twee bemanningsleden in het water belandden. Ondanks de opgelopen schade van trampoline en kuip wist Emirates Team New Zealand met slechts negen man te finishen en in de chaos toch een eerste punt te scoren.

In de tweede race op zondag werden nu de Kiwi’s met technische problemen aan het hydraulisch systeem van de zwaarden geconfronteerd, zodat zij zich op hun beurt moesten terugtrekken. Voor Luna Rossa de kans om een punt te pakken. De reserve Oracle boot van Ben Ainsley liep tijdens de trainigssessie overigens ook nog schade op, in dit geval aan het roer.

De derde race kon zondag geen doorgang vinden vanwege de harde wind en stroom in combinatie met de nieuwe veiligheidsregels. De twee inhaalraces van dit weekend staan nu voor maandag gepland om 21:00 CET. (Mercury News, NZ Herald, USA Today, Louis Vuitton Cup en America’s Cup)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht