windverwachting

Scheepstimmerman in de superjachtbouw: ‘Ik ben gek van watersport’

AALSMEER – ‘Gamble’ heet de ark waar Richard Helders met vrouw en dochter woont. Een toepasselijke naam, want het heeft wat voeten in aarde gehad voordat ze de gok hebben genomen om deze boot te bouwen.

‘Ik ben gek van watersport, ik kom uit Katwijk en van daaruit gingen we altijd varen op de Kaag. En dan natuurlijk ook even langs Van Lent, want daar lagen die grote schepen. Ik hield van timmeren en was altijd met boten bezig. Ik ben gewoon bij Van Lent gaan solliciteren. Toen ik dat drie keer in één maand tijd had gedaan, zeiden ze: kom nu maar eens praten. Ik ben er op mijn zestiende begonnen en ik ga er nooit meer weg, We werken met een leuk team, veel leeftijdgenoten en ik heb het er erg naar mijn zin.’ (Dichtbij)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X