Informatie voor de watersporter

Schellingwouderbrug in Amsterdam tijdelijk gestremd voor staande mastroute

Amsterdam – De Schellingwouderbrug in Amsterdam is gestremd nadat de brugklep is geraakt tijdens een speciaal transport. De aanvaring gebeurde dinsdag 20 augustus rond 20.00 uur. Het autoverkeer heeft geen hinder van deze situatie. Scheepvaartverkeer hoger dan 9,30 meter moet omvaren. Rijkswaterstaat heeft na uitgebreide inspectie geconstateerd dat de brugklep iets verschoven is en dat er scheurtjes zitten in de betonconstructie en het metaal.

Rijkswaterstaat installeert de komende 24 uur meetapparatuur op de brug. Vanaf donderdagavond zal de brug onder toezicht volgens de gebruikelijke tijden, drie keer per uur, open gaan. Bij elke draaibeurt wordt aan de hand van de metingen bestudeerd wat er met het metaal en beton gebeurt. Afhankelijk van de meetresultaten bekijkt Rijkswaterstaat of er maatregelen genomen moeten worden.

Gevolgen scheepvaartverkeer/staande mastroute
De staande mastroute is hiermee onderbroken. De Schellingwouderbrug is 9,30 meter hoog. Rijkswaterstaat adviseert alle hogere schepen een alternatieve route te kiezen. Het scheepvaartverkeer is ook via de gebruikelijke lijnen geïnformeerd. Scheepvaartverkeer met staande mast of hoger dan 9,30 meter kunnen als alternatieve route via de Noordzee of via Den Helder door het Noordhollandsch Kanaal richting Amsterdam varen. De diepgang via het Noordhollands Kanaal is beperkt tot maximaal 2,85 m. (Rijkswaterstaat)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht