Informatie voor de watersporter

Scheveningen maakt dankzij presentatie eigen 'Volvo Ocean Race blues' een warme indruk als stopover plaats

PERSBERICHT
Alicante – Afgelopen week kwamen ruim 200 vertegenwoordigers van de elf steden op de route van de Volvo Ocean Race 2014-15, de teams en sponsors tot dusver bijeen op het hoofdkantoor in Alicante, Spanje. Daar namen ze van 1 tot en met 4 april deel aan de ‘Teams and Ports Conference’. Met nog zes maanden te gaan tot de start in oktober 2014, was dit het moment om contacten te leggen en inspiratie op te doen voor de finale voorbereidingen. Dit gold ook voor de uitgebreide delegatie van de Haagse Pit-stop.
Knut Frostad, CEO van de Volvo Ocean Race, opende de conferentie met een presentatie over de noviteiten rondom de komende editie. Tegenover het publiek uit zeker vijftien landen benadrukte Frostad dat de Volvo Ocean Race 2014-15 de ‘human edition’ wordt. ‘Mensen, hun vermogen om samen te werken en beslissingen te nemen, zullen een belangrijke rol spelen in de eindoverwinning. We zullen onze fans via onze multimediale platformen verhalen, foto’s, video’s en content van ongekende kwaliteit aanbieden.”
Volvo Ocean Race blues
Later in het programma wist Den Haag in de persoon van Frans Sluyters een onvergetelijke indruk achter te laten. Nog nooit eerder presenteerde een gaststad zich met de ‘Volvo Ocean Race blues’, naar het voorbeeld van Sluyters’ befaamde Woolverstone Blues tijdens de jaarlijkse North Sea Regatta. Sluyters kreeg zo in Alicante het internationale gezelschap in Haagse sferen. Frostad: ‘Als we samenwerken met steden, gaat het om mensen. We willen onze passie van de top tot onderin de organisatie delen. Ik had daarom een goed gevoel bij de presentatie van Frans. Als hij zijn passie op die manier aan ons laat zien, doet hij dat ook met de rest. Hopelijk wordt de Haagse Pit-stop een geweldig feest.”
Op de laatste dag van de conferentie maakte de organisatie van de Haagse Pit-stop de balans op. ‘We zijn zwaar onder de indruk”, aldus Sluyters. ‘We wisten dat de Volvo Ocean Race groot is, maar deze dagen hebben onze verwachtingen overtroffen. Alles is perfect georganiseerd met een enorm team erachter. Erg inspirerend.”
De Volvo Ocean Race-vloot in juni 2015 zal een etmaal in de Hofstad vertoeven en de viering wordt groots. Port Director Edwin Lodder: ‘Wij gaan onze belofte van ’48 uur zeilfestival met sport, cultuur en entertainment’ helemaal waarmaken.”
Op 4 oktober 2014 vindt in Alicante de eerste In- Port Race plaats en op 11 oktober vertrekt de vloot naar Kaapstad. Dat wordt de eerste etappe op de route van in totaal 38.739 nautische mijlen (71.745 kilometer). Onderweg doen de teams Dhabi (UAE), Sanya (China ), Auckland (Nieuw-Zeeland), Itajai ( Brazilië), Newport (USA), Lissabon (Portugal ), Lorient ( Frankrijk), Den Haag (Nederland) en Göteborg (Zweden) aan. De sportieve strijd eindigt met de allerlaatste In-Port Race op 27 juni 2015.
De Volvo Ocean 65-eenheidsklasse maakt haar debuut in deze twaalfde editie in de veertigjarige geschiedenis van de Race. Dat betekent dat alle teams met exact hetzelfde materiaal de wereld rond racen en dat de menselijke factor dus beslissend zal zijn.
Tot dusver staat de teller op vijf bevestigde teams die aan de Volvo Ocean Race 2014-15 zullen deelnemen: Team SCA (Zweden), Abu Dhabi Ocean Racing (UAE), Dongfeng Race Team (China), Team Brunel (Nederland) en Team Alvimedica (Amerika/Turkije).
Meer informatie www.volvooceanrace.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht