Informatie voor de watersporter
Schipper Jelmer van Beek breidt selectie Team JAJO uit met internationaal zeiltalent

Schipper Jelmer van Beek breidt selectie Team JAJO uit met internationaal zeiltalent

Schipper Jelmer van Beek heeft de eerste internationale zeilers toegevoegd aan Team JAJO. Met de Poolse Maja Micińska (21) en de Spanjaard Simbad Quiroga (26) staat de teller op acht. Het team gaat in totaal met 10 zeilers van start in The Ocean Race VO65 Sprint Cup. Daarnaast gaat de Nederlandse Brend Schuil mee als On Board Reporter. Aanstaande vrijdag 23 december zijn Jelmer van Beek, Jorden van Rooijen en Brend Schuil aanwezig op de persconferentie van de Haagse stopover.

Internationale zeiltalenten Micinska (POL) en Quiroga (ESP) in Alicante

Het team is op dit moment in Alicante om te trainen voor de In-Port Race op 8 januari en de start van de eerste leg naar Cabo Verde op 15 januari. Er wordt met meerdere zeilers gevaren en in verschillende samenstellingen getraind. Van Beek hoopt voor kerst zijn definitieve selectie bekend te maken. Aan het jonge en talentvolle Team JAJO zijn deze week twee internationale zeilers onder de 30 toegevoegd. De Poolse Maja Micińska van 21 en Simbad Quiroga (26) uit Spanje.

Maja Micińska (POL) maakt grote indruk met haar volwassen houding
De Poolse Maja Micińska is momenteel de jongste zeiler in het team, maar maakt met haar volwassen houding aan boord grote indruk op schipper Jelmer Van Beek: “Ze neemt verantwoordelijkheid, werkt gestructureerd, en ze is een supergoede trimster.” In de Ocean Race Europe maakte Micińska onderdeel uit van de Sailing Poland crew, waar Bouwe Bekking destijds schipper was. 

“Voor mij is het echt een droom die uitkomt,” reageert Maja op haar selectie voor Team JAJO. “Het is altijd moeilijk te omschrijven en het is voor iedereen zo anders, maar ik ben echt superblij. Ik was net aan mijn laatste studiejaar begonnen en toen kreeg ik bericht van Jelmer. Dus ik heb mijn leven weer omgegooid en ben naar op het vliegtuig gestapt.”

Simbad Quiroga (ESP) heeft een zeil CV waar je u tegen zegt
Opgegroeid op de Canarische Eilanden als zoon van een Whitbread Round the World zeiler, werd het zeilen Simbad Quiroga met de paplepel ingegoten. Zijn grootste droom is om in het kielzog van zijn vader rond de wereld te zeilen. Van hem leerde hij hoe belangrijk het is om je continu te verbeteren, zowel mentaal als fysiek.

Van Beek over de nieuwe aanwinst voor het team: “Ik ben in 2019 voor het eerst met Simbad de oceaan overgestoken. Ik ben superblij dat we hem aan boord hebben. Hij heeft een goed gevoel voor de boot en een hoge intensiteit, hij is altijd bezig. Het is echt indrukwekkend om te zien wat voor zeil CV hij met zijn 26 jaar heeft opgebouwd. Om een beetje een idee te geven, hij heeft al 11 oversteken op zijn naam staan.”

Selectie zeilers Team JAJO

1. Jelmer van Beek – NED – skipper
2. Max Deckers – NED – navigator
3. Bouwe Bekking – NED – watch leader
4. Rutger Vos – NED – boat captain
5. Laura Vos – NED – medic
6. Jorden van Rooijen – NED – bowman
7. Maja Micińska – POL – trim
8. Simbad Quiroga – ESP – trim/helmsman

Nederlandse On Board Reporter Brend Schuil gaat mee
Naast de zeilers aan boord gaat er ook een On Board Reporter mee: de Nederlandse Brend Schuil. Op zijn vijfde leerde hij zeilen op de Friese meren, hij is inmiddels 31 en nooit meer gestopt. Hij runt een videoproductiebedrijf waarmee hij veel projecten doet in de sport en evenementen. Schuil was als OBR ook betrokken bij The Ocean Race Europe.

Van Beek is enthousiast over de terugkeer van Schuil aan boord: “Brend maakt goede beelden en heeft eindeloos veel creatieve ideeën. En wat ik als schipper ook heel belangrijk vind, is dat hij echt iets toevoegt aan het team. Hij kan op de juiste momenten een luchtige opmerking maken en weet goed wanneer hij even onzichtbaar moet zijn.”

Voor meer informatie: theoceanrace.com (Engels)

Foto: Brend Schuil / Team JAJO

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht