Informatie voor de watersporter

Schipper van maxi-trimaran Spindrift 2 veroordeeld tot 6 maanden, een boete van 25.000 euro en het betalen van smartegeld van minimaal 246.000 euro

Lorient (F) – Yann Guichard, schipper van de maxitrimaran Spindrift 2, heeft vandaag van de rechter in Lorient te horen gekregen, dat hij de enige verantoordelijke is voor het ongeluk tijdens de start van de Volvo Ocean Race op 16 juni 2015. Hij krijgt daarvoor een gevangenisstraf van 6 maanden met aftrek en een boete van 25000 euro. Daar bovenop zal hij ook de zeven slachtoffers een bedrag van in totaal 246.000 euro moeten betalen.

Eén van de slachtoffers is Virginie Le Namouric, echtgenote van de bestuurder van de overvaren zodiac, van wie een been geamputeerd moest worden. Zij toonde zich opgelucht, dat haar man niets kwalijk kon worden genomen. Verder hoopt ze dat bij volgende starts van de Volvo Ocean Race en soortgelijke wedstrijden de veiligheid meer aandacht zal krijgen. Bijzonder is dat er tussen Guichard en Namouric zo’n bijzondere menselijke band is ontstaan, dat Guichard haar zelfs heeft uitgenodigd op Spindrift 2. (Nauticlink, Ouest-France)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht