Schippers kunnen hun charterschip via Oxalex als trouwlocatie van de gemeente Lelystad aanbieden

Lelystad – Sinds enkele maanden is het voor Allround schepenverhuur Oxalex mogelijk om meerdere charterschepen zeilend op het IJsselmeer of Markermeer te laten trouwen.
Natuurlijk kon je daarvoor al trouwen aan boord van een schip, maar omdat trouwen op een openbare locatie moet gebeuren, moest het schip altijd in een haven blijven liggen op het moment suprème. Op 1 mei geleden kreeg Oxalex, het bedrijf dat eigenaar is van zeilschip Bounty een trouwlicentie toegewezen van de gemeente Lelystad welke identiek aan de trouwlicentie van Naupar te Lelystad om op ‘Lelystads grondwater’ bruidsparen te trouwen.
Hierdoor komt er voor vele chartervaartschepen een nieuwe mogelijkheid om ook hun schip dat beschikbaar is voor trouwpartijen via Oxalex aan te bieden bij de gemeente Lelystad als officiële trouwlocatie.
Omdat het ‘Lelystads grondwater’ grotendeels het Marker- en IJsselmeer omvat, hoeft Bataviahaven Lelystad niet als vaste opstaphaven gebruikt te worden. Ook vanuit Volendam, Edam, Hoorn, Enkhuizen, Medemblik, Urk, Kampen, Lelystad havens, en Blocq van Kuffeler varen we gemakkelijk naar het Lelystadse grondwater gebied.
Meer informatie Allround schepenverhuur Oxalex