123 stickers

Schipveiling.nl brengt bijzondere design rondvaartboot Stan Huygens, lievelingsboot van Freddy Heineken, in veiling

Amsterdam – Volgens de huidige regels is hij is te lang en te breed voor Amsterdam. ­Mede daarom zet eigenaar ‘t Smidtje de iconische rondvaartboot Stan Huygens, de lievelingsboot van Freddy Heineken, op de HISWA te koop via een veiling op schipveiling.nl.

Technisch gesproken was het schip echter niet van Heineken: de biermagnaat besprak de pijlvormige ‘rondvaartboot’ simpelweg zes maanden per jaar, zodat hij ervan gebruik kon maken wanneer hem dat schikte.

De Stan Huygens was Heinekens lievelingsschip. Slank, sportief en luxueus, van alle gemakken voorzien. Als je je afvraagt of een schip flamboyant kan zijn: de Stan Huygens is het. Het schip zal, zoals het ernaar uitziet, verdwijnen uit Amsterdam. Tomas de Smidt, directeur van de huidige eigenaar rederij ‘t Smidtje, heeft het drie jaar geprobeerd met het schip, maar moet, zegt hij, tot de conclusie komen dat het weliswaar een fantastisch schip is, maar dat zijn bedrijf er niet helemaal de ideale exploitant voor is. “De Stan Huygens is voor de bovenkant van de markt, wij kregen het tot nu toe niet voldoende volgeboekt.”

Speciaal voor het evenement wordt de luxe salonboot omgedoopt tot Motorboottheater met dagelijks wisselende thema’s. Van 27 september tot en met 4 oktober wordt Stan Huygens online geveild via BVA Auctions en schipveiling.nl (Het Parool, www.smidtje.nl, www.schipveiling.nl)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X