Informatie voor de watersporter

Schitterend zeiljacht van Jeff Bezos kiest ruime sop.

Het door het Nederlandse Oceanco gebouwde zeilschip waarvoor Jeff Bezos naar verluidt $500 miljoen betaalde, heeft haar eerste nautische mijlen gemaakt. En uiteraard cirkelden de botenspotters daar met hun camera’s omheen.

Zelden is er meer commotie geweest rond een in ons land gebouwd zeilschip, dan om het nieuwe varende speeltje van Jeff Bezos. Het gigantische ding paste namelijk niet onder een monumentale Rotterdamse brug. Die moest daar dus maar even voor wijken, zo was de aanvankelijke gedachte. Een gedachte die al snel overboord werd gezet, door te besluiten de drie masten pas later op de romp te plaatsen. Daar werd het project wel iets duurder van, maar ach, goedkoop is het project toch al nooit geweest. En weliswaar is Bezos niet langer de rijkste man op aarde, op de kleintjes hoeft hij nog altijd niet te letten.

Enfin, afgelopen week maakte het 127 meter lange schip, dat Bezos Koru zal dopen, op de Noordzee haar eerste proefvaart. Daarbij werden nog niet de zeilen gehesen, maar uit de beelden die Superyacht Times maakte valt al wel te concluderen dat het echt een plaatje is.

De Koru, een naam waarvoor Bezos inspiratie opdeed bij de Maori, is het langste schip dat ooit in Nederland werd gebouwd, en het op één na langste schip ter wereld dat zich door de wind kan laten voortstuwen. Ook het hulpschip, waarop bijvoorbeeld zijn helikopter kan landen, werd in Nederland besteld. Beelden daarvan hieronder.

Voor meer informatie: Quote

Foto: Oceanco

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht