Informatie voor de watersporter

School at Sea op 21 april terug in IJmuiden, net op tijd voor het meevaren in de Koningsvaart

PERSBERICHT
IJmuiden – Zondag 21 april as. zal School at Sea aanmeren in IJmuiden. Met ruim 60 middelbare scholieren aan boord, die op een zeilschip hun reguliere 4-VWO curriculum volgden. In zes maanden tijd hebben ze de Atlantische Oceaan bevaren. En tussen het zeilen hijsen door maakten ze hun huiswerk.
Zeilen hijsen en wacht lopen. Maar ook Franse woordjes leren en wiskundige formules oplossen. Voor de leerlingen van School at Sea was dit zes maanden lang dagelijkse kost. Aan boord van de Regina Maris en de Wylde Swan maakten ze hun huiswerk, waarbij meereizende leraren en bemanning ze begeleidden. De bestemmingen van deze ontwikkelingsreis waren o.a. Suriname, Panama en Cuba.
In zes maanden zelfstandiger
Eind oktober vertrokken de zeilschepen vanuit de haven van IJmuiden. Zes maanden lang zaten de leerlingen op zee. Doordat ze zonder ouders en vrienden van thuis waren werden ze zelfstandiger. Niet in de laatste plaats omdat ze ook een aantal scheepsovernames moesten uitvoeren. Dit betekende dat de leerlingen de functies van de bemanning op zich namen. Ze werden kapitein, stuurman en matroos, en leerden hierdoor het belang van samenwerken en delegeren.
Persoonlijke groei
Met School at Sea doen de jongeren een leerervaring op die ze helpt sterker, slimmer en zelfstandiger te worden. Om daarmee te kunnen groeien als mens. Puberteit bestaat dan ook niet aan boord. Wel verschillende fases van ontwikkeling. Het doel van School at Sea is om de potentiële leiders van morgen te leren om creatief te zijn en met verantwoordelijkheidsgevoel te handelen.
School at Sea vaart mee met de Koningsvaart
Stichting Sail Amsterdam organiseert op 30 april de Koningsvaart. Zij hebben nadrukkelijk gevraagd aan een aantal niet-commerciële organisaties die werken vanuit maatschappelijke doelstellingen om mee te varen. Wij zijn er trots op dat School at Sea als één van de deelnemers is geselecteerd. Toekomstige sponsors en oud-leerlingen zullen meevaren. Een unieke kans voor School at Sea om getuige te mogen zijn van dit historische moment.
Meer informatie www.schoolatsea.com en ‘Leerlingen School at Sea weer op vaste bodem’- (RTVN-H)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht