Informatie voor de watersporter

Scouting verkoopt noodgedwongen historische veerboot die ooit Rotterdammers heen en weer voer

Vroeger, toen er nog geen tunnels en bruggen tussen de Rotterdamse noord- en de zuidoever waren, voeren vele pontjes mensen heen en weer over de Nieuwe Maas. De pontjes heetten Heen en Weer IV tot en met XIII. Door de Maastunnel en de metrotunnel raakten de voetveren werkloos. Ze werden stuk voor stuk verkocht. Na 121 jaar verdwijnt nu het laatste historische scheepje uit Rotterdam.

De Rotterdamse scoutinggroep Oranje-Blauw kocht in 1969 één van de bootjes: de Heen en Weer X. De scouts doopten het veer om tot De Boekanier en gebruikten het als clubhuis. In de zomer gingen ze ermee op kamp. Om verschillende redenen is de scouting nu genoodzaakt de boot te verkopen aan een scheepswerf in Friesland. Daar wordt een woonboot van het 26 meter lange scheepje gemaakt.

Lees verder op: rijnmond.nl

Foto: gemeentearchief Rotterdam

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht