Informatie voor de watersporter

Seawalker 43 Panorama, de walkaround voor ieder seizoen

We noemen hem de Seawalker 43 Panorama en hij gaat officieel in wereldpremière op het Yachting Festival van Cannes, van 12 tot 17 september 2023.
De Panorama-versie van de inmiddels beroemde Seawalker 43 is geboren uit het idee om het vlaggenschip van de serie nog veelzijdiger te maken.
In feite behoudt de Seawalker 43 Panorama alle karakteristieke pluspunten van de Fiart walkarounds, maar wordt het dek vernieuwd, zodat het nog comfortabeler en bruikbaarder wordt voor lange reizen: Mediterraan hart, sportieve lay-out.

Het belangrijkste element van de nieuwe versie is een nieuw en groot glazen voorraam, dat de SW43 Panorama een perfecte aerodynamica en optimaal zicht vanuit alle hoeken garandeert, zowel tijdens het varen als tijdens het manoeuvreren. De hardtop, die rechtstreeks verbonden is met de voorruit, sluit de voorkant af, zodat de piloot beschut tegen de elementen kan navigeren, zonder af te zien van de aangename uitwisseling van lucht en koelte.
De nieuwe glasvezelstructuur is ontworpen om zo min mogelijk in te grijpen, zodat er voldoende ruimte overblijft voor de kristallen en het licht dat overweldigend binnenvalt, wat een perceptie van lichtheid geeft, alsof er “boven niets anders is dan de hemel”. Het panorama zal adembenemend zijn.
SW43 Panorama biedt ook de mogelijkheid om het glas aan de achterkant, dat de kombuis en het woongedeelte bedekt, uit te rusten met een systeem van panelen voor de exploitatie en opslag van zonne-energie, met als doel de reders bewust te maken van een levensstijl aan boord die steeds meer gericht is op het verminderen van verbruik en vervuiling.

De nieuwe hardtop heeft het mogelijk gemaakt om een lay-out te ontwerpen met nog grotere buitenruimtes, met behoud van de loopbruggen die typisch zijn voor walkarounds, maar met meer bewegingsruimte.
De zijgangen naar de boeg zijn breder en de externe kombuis is nog groter en het ontwerp van alle elementen is licht en essentieel. Deze variant is ontworpen om te voldoen aan de meest veeleisende eigenaren, zowel qua gebruik als qua stijl.
In feite verfraaien vele details deze versie, waardoor het verfijnd en stijlvol is: nieuwe texturen en stoffen voor de bekleding, nieuwe essences voor de interne ruimtes, stoffen en lederen panelen verrijken wanden en plafonds, fijne afwerkingen.

De Seawalker 43 Panorama is volledig ontwikkeld en gecreëerd door het technisch bureau van Fiart, dat een product heeft weten te creëren dat perfect inspeelt op de laatste commerciële trend, waarbij dagelijkse gebruikers langere cruises willen maken, zonder echter af te zien van de frisheid en stijl van een walkaround. Als we hieraan de spreekwoordelijke bewoonbaarheid van het interieur van alle Fiart modellen toevoegen, die profiteren van echte cruiseruimtes met hoge en comfortabele hutten, badkamers met aparte douches en grote kledingkasten, dan is het gemakkelijk te begrijpen waarom de SW43 Panorama op de markt verschijnt als een veilige en leuke reisgenoot voor cruises en lange vakanties.

Voor meer informatie: fiart.com

Foto: Fiart Mare

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht