Seldén introduceert elektrisch Furlex-rolreefsyteem met ombouwset voor bestaande rolfoksystemen en rolreefsyteem voor kleine boten

PERSBERICHT
Västra Frölunda (Zweden), Brouwershaven – Seldén introduceert drie kleinere Furlex systemen voor dinghies en kielboten voor 3- en 4 mm voorstagen. Deze furlers zijn gebaseerd op een ronddraaiend voorstag om het zeil in te rollen, in tegenstelling tot traditionele rolreef-systeem met een profiel. Kogellagers en essentiële onderdelen zijn van roestvaststaal andere delen van composiet.
Deze systemen zijn verkrijgbaar als kit. De lijn trommel, valwartel, top wartel, tack verbindingen en furling lijnen zijn inbegrepen. Advies verkoopprijs exclusief BTW: 20S: €136, 30S: €234, 40S: €238.
Furlex is het meest verkochte rolreefsysteem ter wereld en recentelijk heeft Seldén de vierde generatie van dit iconische product geintroduceerd.
Ook nieuw voor het komend seizoen 2018 is de ontwikkeling van de nieuwe elektrisch aangedreven Furlex modellen voor jachten van 30 tot 45 voet met een 6mm-10mm voorstag. Furlex 204E en Furlex 304E zijn voorzien van een waterdichte behuizing van composiet en omvormer voor 12V naar 24V of 48V. Dus dunne kabels van de omvormer naar de furler en een compacte en zeer efficiente elektrische motor.
Wat dit product nog interessanter maakt is dat er een ombouw set is ontwikkeld, van handbediend naar elektrisch, voor de Furlex modellen geleverd vanaf 1998. Prijs van de ombouwset € 2.600,–, exclusief btw.
De nieuwe Furlex elektrisch zal voor het eerst te zien zijn op de internationale Mets-vakbeurs (14, 15 en 16 november in de RAI). Seldén staat in hal 12-standnummer 721 in het Zweedse paviljoen.
Meer informatie www.seldenmast.com