windverwachting

Ship Soft helpt dubbele antennes te voorkomen met AIT3000 Nucleus Class B AIS transponder met ingebouwde antenne splitter

PERSBERICHT
shipsoft_ais_transponderHeerde – De Class B AIS transponders worden steeds meer doorgevoerd op plezierjacht navigatie. Doch menig potentiële gebruiker wordt weerhouden door het installeren van nóg een extra antenne…
De nieuwe AIT3000 “Nucleus” Class B AIS verandert dat dramatisch en brengt niet alleen een volledige Class B Transponder, maar ook een antenne splitter voor uw standaard VHF(Marifoon) antenne. Hierdoor wordt de standaard VHF antenne gebruikt voor zowel AIS als VHF en hoeft u geen extra splitter aan te schaffen.
De transponder is ook ontworpen met de laatste interfacing mogelijkheden inclusief NMEA183, NMEA 2000, USB en heeft een WiFi server, waarmee tablets en iPads kunnen worden gekoppeld. Vandaar de naam Nucleus, omdat het ook een hub voor bestaande reeds geïnstalleerde navigatie apparatuur wordt. Vele systemen kunnen worden verbonden door de ingebouwde multiplexing van Nucleus en ook worden gecombineerd met de WiFi link.
De Nucleus transponder is de eerste in de wereld gepatenteerde die de ZeroLossTM technologie voor het dubbel gebruik van antenne heeft en een draadloze interface voor iPads en tablets. Meer en meer gebruiken booteigenaren de iPad en Table voor hun primaire navigatiescherm of als een “touchscreen” repeater voor hun bestaande navigatiesystemen.
Digital Yacht levert ook een gratis AIS viewing app genaamd iAIS, als ook een meer uitgebreide versie onder de naam NavLink. Als u een Android gebruiker bent, dan is de AISView app de toepassing voor u. De NMEA interface staat verbinden met alle AIS compatibele apparaten aan boord toe, zoals kaartplotters. Voor PC en MAC gebruikers is een USB verbinding aanwezig, daarmee kunt u uw bootgegevens kunt instellen.
Andere kenmerken zijn de “silence modus”. Hiermee kunt u het verzenden uitzenden en het ontvangen continueren. Er is ook een uitgang voor FM stereo radio ontvangst.
Meer informatie www.shipsoft.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X