Informatie voor de watersporter

Shiptron lanceert 2 producten tijdens de Hiswa te Water

Ocean Signal PLB3 en True Heading AIS CTRX Vision+

Shiptron Trading presenteert zich op de HISWA te Water van 30 augustus tot en met 3 september 2023 met twee nieuwe producten voor de watersporter. Shiptron Trading BV verkoopt producten waaronder Ocean Signal veiligheidsmiddelen, Standard Horizon marifoons en AC Antennas maritieme antennes en True Heading AIS systemen, Comnav GNSS-kompassen en NMEA-producten

Ocean Signal rescueMe PLB3

Tijdens de HISWA te Water zal het nieuwste noodbaken van Ocean Signal, de PLB3 vol met geavanceerde functies die een snellere redding mogelijk maken, getoond worden.

Met de introductie van AIS-functionaliteit, Return Link Service (RLS)-technologie en Near Field Communication (NFC)-mogelijkheden in één 406 MHz Personal Locator Beacon (PLB), is de RescueMe PLB3 een belangrijke stap voorwaarts in de evolutie van PLB’s.

Door het samenvoegen van 406 MHz en AIS-noodberichten, worden zowel wereldwijde als lokale reddingsacties effectief gecombineerd, waardoor de kans op redding wordt gemaximaliseerd. Ook biedt de NFC-functionaliteit van de PLB3 gebruikers ’s werelds eerste smartphone-connected PLB. Bovendien geeft de geheel nieuwe Return Link Service-functie gebruikers de zekerheid te weten dat hun noodbericht is ontvangen en dat hun positie is gelokaliseerd door wereldwijde reddingsdiensten.

De kenmerken van de PLB3 zijn:

 • 406 MHz Cospas Sarsat-noodsignaal (MEOSAR-compatibel)
 • 121,5 MHz lokaal homingsignaal
 • AIS (Automatisch Identificatie Systeem) lokaliseringssignaal
 • Return Link Service (RLS)-functionaliteit
 • Smartphone-connectiviteit via NFC (Near Field Communication)
 • Gratis Ocean Signal Beacon mobiele app (IOS en Android)
 • GNSS via GPS, Galileo en Glonass
 • Wit stroboscooplicht
 • Infrarood strobe voor detectie door warmtecameras
 • Wereldwijde dekking
 • Eenvoudige reddingsvestbevestiging
 • Ontworpen om in opblaasbare reddingsvesten te integreren
 • Wateractivering via automatisch opblaasbaar reddingsvest
 • Multifunctioneel clipsysteem wordt meegeleverd
 • Klein en lichtgewicht
 • Batterijlevensduur van 5 jaar

Uitgebreide informatie over de PLB3 is op de website van Oceansignal Nederland te vinden.

True Heading CTRX Vision+

Daarnaast toont Shiptron Trading de nieuwste AIS-transponder klasse B van True Heading die recent op de markt is gekomen.

De nieuwe True Heading CTRX Vision+ is een moderne 5 Watt AIS klasse B transponder, die gebruik maakt van het SOTDMA-protocol. Net als AIS klasse A-apparatuur, neemt de CTRX Vision+ deel aan het tijdslotreserveringsplan, daardoor heeft deze nieuwe AIS altijd een vrij tijdslot beschikbaar om zijn positie door te geven, met een hogere updatesnelheid en een hoger vermogen dan voorgaande types.

Oudere AIS-apparatuur, zoals onze Graphene AIS-serie, zijn CSTDMA-transponders. Deze luisteren eerst om te bepalen of er een tijdslot vrij is dat gebruikt kan worden. Op zee werkt dat prima, maar niet in havengebieden en drukke wateren zoals het Kanaal en waterwegen rond Antwerpen en Rotterdam. In deze gebieden is zekerheid over gezien worden essentieel. Oudere type transponders, die uitzendingen gewoon overslaan omdat er geen vrij tijdslot is, bieden deze zekerheid niet. True Heading CTRX Vision+ doet dat wel.

De CTRX Vision+ heeft een ingebouwde hoogwaardige antennesplitter, die de antenne deelt met de VHF-antenne zonder signaalverlies, een optie die erg handig is voor de pleziervaart waar het vinden van een goede locatie voor een extra antenne vaak lastig is.

De CTRX Vision+ is klein en licht, zeer energiezuinig en eenvoudig te installeren.

Uiteraard kan de transponder op vele manieren worden aangesloten op een plotter of tablet met een elektronische kaart: NMEA 0183, NMEA2000 en USB.

Hiswa te Water

Op stand KB54 op de Bovenkade staan Carla Hogeweg en Heimen Schraffordt klaar om alle vragen over de nieuwe en bestaande producten te beantwoorden.

Shiptron Trading BV verkoopt alle eerdergenoemde producten via haar uitgebreide dealernetwerk, waarbij kwaliteit van de producten en ondersteuning van de dealers voorop staan.

Voor meer informatie: shiptrontrading.com en oceansignal.nl

Foto: Shiptron Trading

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht