Informatie voor de watersporter

Simeon Tienpont schipper met bemanning van vijf mannen en twee vrouwen in eerste etappe Volvo Ocean Race

Alicante – Het is officieel. Simeon Tienpont is ‘na uitgebreid overleg’ weer ‘gewoon’ schipper van de AkzoNobel-boot in de Volvo Ocean Race 2017-18. De bemanning van de AkzoNobel boot zal gedurende de eerste etappe bestaan uit zes mannen en twee vrouwen. Het ad hoc Portugese bemanningslid Antonio Fontes wordt ‘geleend’ van het Sun Hung Kai/Scallywag Team dat voor Hong Kong vaart.

De in alle tumult afgelopen week tot schipper gebombardeerde Nieuw-Zeelander Brad Jackson houdt het in elk geval gedurende de eerste etappe naar Lissabon voor gezien. Net als Jules Salter (GBR) en Joca Signorini (BRA). Zij willen later beslissen of en hoe ze verder willen met Team AkzoNobel onder Tienpont. De Amerikaan Rome Kirby (USA) heeft ook besloten aan wal te blijven.

De bemanning van de AkzoNobel in de eerst etappe
Simeon Tienpont (NED) – skipper, watch captain
Brad Farrand (NZL)
Antonio Fontes (POR)
Martine Grael (BRA)
Luke Molloy (AUS)
Ross Monson (GBR) – navigator
Emily Nagel (GBR/BER)
Nicolai Sehested (DEN) – watch captain

Het enige commentaar dat Tienpont gaf bestond uit een ‘bedankje voor de inzet tot zover van de opstappers en de medewerking van Hong Kong’ en uit het feit, dat het ‘een hele opluchting is, weer terug te zijn bij ‘zijn team…’. Ook al lijkt dit zowat gehalveerd. Tienpont (Nauticlink)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht