Informatie voor de watersporter

SkipsMaritiem in Sneek verkoopt als eerste in de watersport de nieuwe schone brandstof GTL diesel

PERSBERICHT
skipsmaritiem_GTLSneek – Skipswinkel in Sneek, onderdeel van Skipsmaritiem BV, is het eerste verkooppunt in Nederland voor de watersport van GTL, de nieuwe, ultraschone diesel. Leverancier Veenema Olie Chemie en Energie introduceert op 28 juni 2013 de nieuwste generatie dieselbrandstof.
GTL staat voor Gas To Liquid, is gemaakt van aardgas en kan als volledige vervanger gebruikt worden van diesel. In tegenstelling tot diesel bevat GTL geen aromaten en zwavel, waardoor de uitstoot van schadelijke stoffen zowel voor oudere als nieuwe voeren vaartuigen aanzienlijk daalt. Tevens wordt er naast een significante brandstofbesparing ook minder motorgeluid, minder dieselstank en een schonere verbranding gerealiseerd.
Door deze schonere verbranding vermindert GTL de verkoling van injectoren, klepstoters en cilinderwanden, hetgeen resulteert in minder motoronderhoud. Vooral voor de scheepvaart/watersport is het van belang dat GTL niet gevoelig is voor
bacterie-vorming. De gevoeligheid van de normale diesel voor bacterievorming kan zoals bekend veel problemen veroorzaken. GTL is de Ultra schone brandstof van de toekomst en nu al verkrijgbaar!
Meer informatie www.skipsmaritiem.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht