123 stickers

Slechts EK Brons voor Luuc van Opzeeland dankzij te vroege start

Slechts EK Brons voor Luuc van Opzeeland dankzij te vroege start

Luuc van Opzeeland gaat op pole position de medal-series van het Europees Kampioenschap IQ Foil in, maar neemt slechts een bronzen medaille mee naar huis. De windfoiler van WV Aalsmeer wordt gediskwalificeerd vanwege een te vroege start in de finale tegen de Fransman Nicolas Goyard en Nicolo Renna uit Italië. Goyard pakt uiteindelijk het goud.

Huig-Jan Tak is de tweede Nederlander die zich plaatst voor de medal-series en eindigt op de 7de plaats. Kiran Badloe blijft steken op de 24ste plaats. Bij de vrouwen eindigt Sara Wennekes op een 5de plaats en verzekert zichzelf daarmee van een A-limiet. Lilian de Geus wordt 15de. 

Dupe van nieuwe format medal-series
Gedurende het toernooi bouwt Van Opzeeland een enorme voorsprong op in punten, dankzij een foutloze week. Hij laat de concurrenten ver achter zich. Dus dit resultaat en deze fout in de medalrace zijn extra zuur voor de man die in Italië woont en daar fashion studeert in Florence. Voor Van Opzeeland is het wel de tweede bronzen medaille op rij. Vorige maand pakte hij ook het brons op de Trofeo Sofía in Palma de Mallorca.

Luuc van Opzeeland omschrijft het resultaat als heel zuur. “Ik heb een hele goede week en geen steekje laten liggen. En dan een valse start, op zo een moment. Dat is extra zuur. Het kost zoveel. Het is een foute inschatting. Maar het niveau is zo hoog. Je kan niet als laatste starten in een race met drie man, die maar een paar minuten duurt. Het is dan onmogelijk om terug te komen. Dus moet je met zo een start het risico nemen. De omstandigheden zijn niet eenvoudig. De wind gaat aan en weer uit en die draait ook veel. En je moet weten… we  gaan met meer dan 40km per uur over de streep.”

Medal-series format hoe werkt het?
De atleten in positie vier tot en met de tien racen tegen elkaar in de kwartfinales; de eerste twee gaan door naar de halve finales tegen de windfoilers die als tweede en derde overall geëindigd zijn. De beste twee van deze halve finales nemen het op tegen de leider van het klassement om zo de definitieve kleur van de medaille te bepalen.

Uitslagen mannen
3 Luuc van Opzeeland
7 Huig-Jan Tak
22 Max Castelein
24 Kiran Badloe
27 Sil Hoekstra
30 Joost Vink
58 Luc Schmitz
66 Amado Vrieswijk

Uitslagen vrouwen
5 Sara Wennekes
15 Lilian de Geus
67 Fianne van den Brule

Alle uitslagen hier

Voor meer informatie: teamallianz.nl

Foto: IQFoil klasse / Elena Giolai

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X