Informatie voor de watersporter

Sleepbootdagen Zwartsluis tot en met zaterdag trok alleen al op Hemelvaartsdag 20.000 bezoekers

PERSBERICHT
sleepbootdagen_zwartsluis_2014ZWARTSLUIS – Op de koudste Hemelvaartsdag ooit was het sfeervol warm in Zwartsluis. Met ruim 20.000 bezoekers op de eerste dag kan dat ook niet anders. Onder stoom vond de opening plaats van de Nationale Sleepbootdagen. Uitgevoerd door de vijf ambassadeurs van het evenement, de huidige burgemeester van Zwartewaterland en de vier oud-burgemeesters van de gemeente. Met een ferme ruk aan de stoomfluit van de 120 jaar oude stoomsleper Pieter Boele gaven zij een verhitte opening aan het evenement. De gloedvolle klanken van muziekvereniging Voorwaarts en de Kolksluuszangers deden de rest.
Tien minuten voor de openingshandeling hield het op met regenen. Onder een bewolkte hemel liep het dorp in de IJsseldelta al snel vol. Drommen mensen kwamen vanaf de parkeerplaats, net buiten het dorp, richting centrum of hadden voor de fiets gekozen om een kijkje te nemen bij de bijna 200 sleepboten en opduwers die er liggen afgemeerd. Het zorgde voor grote drukte langs de kaden. Velen namen ook een kijkje bij het muziekprogramma, dat een opwarmertje kreeg van het popkoor NOISZ. Daarna ging SluisPop van start, waarbij het alleen maar gloedvoller werd door het optreden van The Firestones. Zij maakten het voorprogramma van de topact van revivalband AbbaCZ tot een waar festijn. De eerste dag van de Nationale Sleepbootdagen kreeg een prachtig slot met de verlichte avondvaart. Tientallen sfeervol verlichte sleepboten maakten een rondje over Zwarte Water en Meppelerdiep, begeleid door meerdere muziekgroepen en zangers.
Zaterdagmiddag afsluiting met Vlootschouw op Zwarte Water
Nationale Sleepbootdagen Zwartsluis duurt tot en met zaterdag 31 mei. Vandaag is een dag waarbij in het omlijstende programma veel aandacht uitgaat naar de jeugd. Morgen, zaterdag 31 mei, bepaalt een grote braderie het beeld. Daarnaast zijn er de vele activiteiten rondom de sleepboten, zoals (gratis) rondvaarten, sleepdemonstraties, , trekproeven en behendigheidsproeven. Het evenement wordt zaterdagmidag vanaf 16.00 uur afgesloten met een vlootschouw op het Zwarte Water.
Meer informatie www.sleepbootdagen.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht