Informatie voor de watersporter

"Sloep in Duitsland nog nooit zo populair geweest"

PERSBERICHT
Leipzig, Haarlem – De Duitse watersporter heeft in de eerste weken van 2011 nog nooit zoveel Nederlandse sloepen aangeschaft. Vrijwel ‘uit het niets’ stijgt de vraag naar goedkope Nederlandse sloepen naar verwachting met meer dan 130%. Dat blijkt uit onderzoek van zeilmaker Bootzeil in opdracht van NL EVD Internationaal en Syntens.
De Hiswa ziet voor Nederland nauwelijks groei ten opzichte van het dramatische verkoopjaar 2010. De Duitse markt als geheel vertoonde ook geen duidelijk herstel. De Nederlandse sloep is hierop de grote uitzondering.
Zeilmaker Bootzeil ziet de groei als robuust. De dekzeilen uit de voordelige ‘standaard’ maatwerkserie vertonen een explosieve groei. Dit zijn dekzeilen voor sloepen van ongeveer 4.000 tot 20.000 euro. Deze sloepen zijn zo populair vanwege de lage aanschafprijs. Banken verlenen in deze tijd alleen onder verscherpte voorwaarden financiering wat een daling naar de vraag van kajuitboten en motorjachten verklaart. Sloepenmaker Loendersloot beaamt de doorbraak van de Nederlandse sloep, “De Duitsers ontdekken nu hoe fijn het is om een dagje te varen door de grachten en de natuur, net als Nederlanders al jaren doen.”
De traditionele speedboot raakt in Duitsland uit de gratie door veranderende wet- en regelgeving die snelvaren verbiedt in recreatiegebieden. Grote kajuitboten zijn duur, onderhoudsgevoelig en mogen door hun diepgang op veel plaatsen niet varen. De sloep is een aantrekkelijk alternatief, het zijn comfortabele, veilige boten die zeer aanspreken bij de snel groeiende groep 55 plussers.
Meer informatie www.bootzeil.nl  en Het Financieele Dagblad

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht