Informatie voor de watersporter

Sloveen Igor Stropnik zeilde in 36 dagen ruim 1100 mijl in een Laser 2

Zeilen van Slovenië naar Albanië en terug. Sloveen Igor Stropnik zeilde in 36 dagen meer dan 1100 mijl in zijn slechts 4,30 meter lange Laser 2.

Op zijn weblog schrijft hij over de motivatie voor zijn tocht. ‘Hoge zeeën en veel wind brengen romantiek in zeilen en op het water. Maar wat is de echte ervaring van zee? Ik heb solozeilers altijd bewonderd, vooral degenen die zonder motor zeilden, in het bijzonder Joshua Slocum. Ik wilde dat gevoel meemaken, ervaren, dus kocht ik een Laser en maakte ik lange tochten. Ik wist niet hoe de wind waaide, waar ik zou slapen, hoe ik aan drinkwater en voedsel zou komen. Ik wist niet wat er de volgende dag zou gebeuren. Dat is avontuur.’ (Zeilen.nl – video)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht