windverwachting

Sluis Workum vanaf 1 april open voor boten met diepgang tot 1.90 meter

Persbericht
Workum – Watersporters met grotere boten (diepgang 1.90 meter) zijn vanaf 1 april 2014 van harte welkom in Workum. Door het verlagen van de drempel in de sluis, kunnen vanaf deze datum ook de grotere boten de stad binnenvaren. Dat maakt Workum klaar voor het nieuwe watersportseizoen.
Afgelopen maanden was de sluis in Workum gesloten voor vaarverkeer. Een damwand vóór de sluis maakte mogelijk dat er tijdens het stormseizoen gewerkt kon worden. Naast de drempelverlaging heeft de sluis nieuwe vloeddeuren gekregen aan de Workumer kant. De deuren aan de kant It Soal gingen er uit voor een onderhoudsbeurt. Ook zijn enkele kleine onderhoudsklussen uitgevoerd, waaronder het voegen van het metselwerk. Aannemer De Boer & De Groot, die een vestiging heeft dichtbij de sluis, voerde het werk uit in opdracht van de provincie Fryslân, Het Friese Merenproject.
Workum beter op de kaart
De werkzaamheden aan sluis Workum zijn onderdeel van Het Friese Merenproject van de provincie Fryslân. De verlaging van de sluisdrempel sluit goed aan bij het Masterplan Workum, maar maakt er geen deel van uit. De gemeente heeft dit plan opgesteld met behulp van Het Friese Merenproject. Het Masterplan heeft als doel om toegangspoort Workum aantrekkelijker te maken voor de watersporters.
Meer inforamtie www.friesemeren.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X