Informatie voor de watersporter
SLX54 maakt wereldpremière op Boot Düsseldorf 2023

SLX54 maakt wereldpremière op Boot Düsseldorf 2023

De innovatieve SLX54 zal in januari 2023 haar werelddebuut beleven op Boot Dusseldorf. Het als ‘Powerboat of the Year 2023’ genomineerde jacht zal op de grootste indoor bootshow van Europa volop in de schijnwerpers staan. Voor Super Lauwersmeer een heel bijzonder moment.

“Na een voortraject twee jaar waarin we het concept hebben uitgedacht, ontworpen en ontwikkeld was de start van de bouw begin dit jaar al een hoogtepunt. Maar nu ook die is afgerond en het schip volop is getest komt het absolute hoogtepunt in januari 2023; haar wereldpremière op Boot Düsseldorf”, zo vertelt Bastiaan Jousma, samen met zijn broer Louis eigenaar van Super Lauwersmeer.

Primeurs
Met de introductie van de SLX54 staat Super Lauwersmeer aan de vooravond van de lancering van haar meest innovatieve jacht ooit. De 17 meter lange SLX54 staat dan ook bol van de primeurs. 

Uniek onderwaterschip
Eén daarvan is het innovatieve onderwaterschip dat het midden houdt tussen een waterverplaatser en planerend schip. De SLX54 is gebouwd uit staal, maar weet met 2 x 440 pk toch een topsnelheid van 28 km/h te halen. Geen behoefte aan een hoge snelheid, dan is de romp ook economisch zeer aantrekkelijk en verandert de SLX54 met 2 x 175 pk in een extreem zuinig schip.

Crossover-concept
Naast het onderwaterschip behoort ook het gehele concept van de SLX54 tot de noviteiten. De X in de naam is een verwijzing naar ‘crossover’, oftewel een kruising van concepten. De SLX54 verenigt de voordelen van een achterkajuit, open kuip én flybridge in één jacht. Sturen kan zowel binnen als buiten. Buiten zitten kan voorop, bovenop en achterop het schip. En zowel de BeachLounge alsook het WheelHouse zijn prachtige plekken om binnen te vertoeven. Wie op het schip verblijft heeft continu de mogelijkheid een favoriete zitplek uit te zoeken en daarmee optimaal te genieten van het aan boord zijnde gezelschap of de aangemeerde locatie.

Boot Düsseldorf 2023
Op Boot Düsseldorf schittert de SLX54 in Halle 1 op stand B04. De bootshow vindt plaats van 21 – 29 januari 2023. Aan het begin van de beurs wordt de award voor ‘Powerboat of the Year 2023’ uitgereikt en weten we of het innovatieve karakter van de SLX54 door de internationale jury met een prijs wordt beloond.

Voor meer informatie: superlauwersmeer.nl

Foto: Super Lauwersmeer

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht