Informatie voor de watersporter

Sneekweek: “Goede sfeer op wat gezeur over ’t weer na…”

Sneek – Tijdens de 76e editie van de Sneekweek hebben zich geen grote incidenten voorgedaan. Dat meldt de politie. Bijna duizend watersporters deden mee aan de zeilwedstrijden op de Snitser Mar en tienduizenden feestgangers bezochten het centrum van Sneek. In totaal zijn tijdens de Sneekweek 44 mensen aangehouden voor met name vernielingen en het verstoren van de openbare orde. Daarnaast werden er honderd bekeuringen uitgedeeld voor onder meer wildplassen, geluidoverlast en drinken op straat.

Het weer was duidelijk de spelbreker tijdens de Sneekweek. Op de anders afgeladen muziekpleinen en de straten in de stad bleef het relatief rustig. In de cafés maakte iedereen er wel een feest van. Vooral aan het einde van de week bleven bezoekers thuis of op de camping.

,,Ik schat dat er zeker 30 procent minder bezoekers waren”, zegt Bas Hollenberg, bestuurslid van Stichting Uit in Sneek. De stichting organiseerde de muzikale optredens op de pleinen in de stad. ,,Normaal kun je alleen schuifelen in de straten tussen de muziekpleinen. Nu was het rustig. Andere jaren ging iedereen om zes uur vanaf het Starteiland de stad in. Die aanloop bleef nu uit.” (Friesch Dagblad)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht