123 stickers

Snel je vaarbewijs halen? De eendaagse spoedcursus Vaarbewijs 1 van Yachtconsult start zaterdag 2 februari 2019

PERSBERICHT
Breda, Etten-Leur en Roosendaal – Wie dit seizoen wil varen mét een geldig vaarbewijs, kan op zaterdag 2 februari terecht bij examenopleider Yachtconsult.com. Op die zaterdag wordt een eendaagse spoedcursus Vaarbewijs 1 gegeven. Het is uiteraard wel zaak snel in te schrijven. Het cursusboek wordt u dan direct toegezonden, zodat u de stof van de lesdag al eerder kunt doorlezen.
Waarom een klassikale cursus? Omdat de cursusstof redelijk ingewikkeld is, en veel vaktermen bevat, die in de watersport gebruikelijk zijn – maar niet in het dagelijkse leven! Kijk maar eens op de site van de exameninstantie (zie onderaan). Helaas zonder uitleg! Ook interessant zijn de struikelblokken die de VAMEX registreert (zie onderaan).
Tijdens de les geeft een docent met ruim 25 jaar ervaring in vaarbewijscursussen direct uitleg daarover. Hij weet waar veel nieuwe watersporters problemen mee hebben tijdens de cursus. Wanneer u dat zelf moet uitzoeken, kost dat veel tijd. Daarbij gaat er ook veel tijd zitten in het leren begrijpen van de vraagstelling van de VAMEX. Ook daar wordt tijdens de cursussen veel aandacht aan gegeven.
Eén volle dag is het minimum, dat cursisten nodig hebben om de uitgebreide cursusstof van Vaarbewijs 1 op een begrijpelijke wijze uitgelegd te krijgen en te begrijpen. Men moet daarna wel de lesstof en tien uittreksels nog een keer goed doornemen.
‘Na de cursus bij Roland Sterker gaat u sterker naar het examen…’
Op de website www.yachtconsult.com ziet u de locaties.
Voor wie één dag te kort lijkt, start op maandag 25 en dinsdag 26 februari ook de klassikale vieravonden Vaarbewijs 1 cursus. Op donderdag 28 februari gaat de klassikale vijf avonden Vaarbewijs 2 cursus van start. Onze Marifooncursus start op 1 februari.
Het is ook mogelijk op eigen locatie een cursus te volgen, privéles, met een groep vrienden of in samenwerking met een watersportvereniging. Neem daarvoor contact op met Roland Sterker tel. 06-53 62 32 31 (rs@yachtconsult.com)
Meer informatie www.yachtconsult.com, begrippenlijst VAMEX (PDF), vaarbewijs struikelblokken (PDF)